Hogeschool Leiden

Inspiratiesessie Sociale Kwaliteit

Vanwege het coronavirus gaat de inspiratiesessie niet door. Met vragen kun je contact opnemen met Manon van Gemerden via gemerden.van.m@hsleiden.nl.

Professionals in het sociaal domein vergroten de kwaliteit van de sociale omgeving van burgers. Die sociale kwaliteit gaat over het leven van individuele mensen in wisselwerking met hun omgeving. In deze inspiratiesessie krijgen deelnemers op een interactieve manier inzicht in hoe mogelijkheden van mensen om te participeren kunnen worden verbreed en hoe de sociale kwaliteit van hun leven kan worden vergroot.

Hoe kan sociaal kwaliteit worden ingezet door sociaal professionals als middel om achterstellingen te doorbreken en reële perspectieven voor mensen in kwetsbare omstandigheden te creëren? Welke condities van sociaal kwaliteit zijn van belang? De Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de inspiratiesessie Werken aan Sociale Kwaliteit.

Inhoud bijeenkomst

In deze interactieve middag gaan we aan de slag met het Model van Sociale Kwaliteit dat we gebruiken om beter inzicht te krijgen op wat van invloed is op de mogelijkheden voor mensen om te participeren. Deze bijeenkomst is interessant voor professionals in het sociaal domein, medewerkers van gemeenten sociaal domein en omgevingswet, docenten en studenten Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie. 

Programma

Tijd Onderdeel
13.30 uur  Ontvangst en inloop met koffie en thee
14.00 uur

Samen werken aan het versterken van Sociale Kwaliteit
Keynote door Liesbeth Verharen, HAN University of Applied Sciences, lector Versterken van Sociale Kwaliteit
Liesbeth laat ons de kracht van dit model zien en wat dit model kan betekenen voor het werken in het sociale domein

14.45 uur 

Introductie omgevingswet, de omgevingswandeling en het verband met sociale kwaliteit
Door Vncent Kokke, adviseur bij JSO
Vincent bereidt ons voor op de walkingworkshop

15.00 uur Walkingworkshop in de omgeving van de hogeschool: ervaren van omgevingswaarden en sociale kwaliteit
16.00 uur Terugkomst: uitwisseling en terugkoppeling van de walkingworkshop.
Na terugkeer gaan de groepen wandelaars met elkaar in gesprek en verbinden hun waarnemingen met het kwadrant sociale kwaliteit
16.30 uur Plenaire afsluiting vanuit groepen
17.00 - 18.00 uur Netwerkborrel