Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Sociaal Werk

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor studiejaar 2021-2022.

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie van onze andere opleidingstrajecten? Bekijk de pagina’s van Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2021 starten met de opleiding Sociaal Werk? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2021).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Voor de vierjarige voltijdopleiding Sociaal Werk ben je toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck: Kies Bewust

Bewust en gemotiveerd kiezen voor een studie vergroot de kans om je studie succesvol af te ronden. Daarom doorloop je bij de opleiding Sociaal Werk ook het stappenplan van Kies Bewust:

  • je woont een (Online) Open Dag bij.
  • je controleert aan de hand van de Reality Check hoe reëel jouw beeld van de studie en de bijbehorende toekomstperspectieven zijn.
  • je vult de Leidse Scan voor Motivatie (LSM) in.

Bekijk toelichting stappenplan Kies Bewust

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.