Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Sociaal Werk

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2024-2025

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie van onze andere opleidingstrajecten? Bekijk de pagina’s van Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs.

Aanmelden via Studielink

Goed om te weten:

Wil jij in september 2024 starten de opleiding  Sociaal Werk? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei). 

  • Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.
  • Als je je voor 1 mei hebt aangemeld via Studielink dan word je in de eerste week van juni gebeld door een van onze docenten. In dat gesprek vragen we je of je nog steeds verwacht aan de opleiding te beginnen en of je voldoende informatie hebt ontvangen om een goede start te maken.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Voor de vierjarige voltijdopleiding Sociaal Werk ben je toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck: Kies Bewust

Bewust en gemotiveerd kiezen voor een studie vergroot de kans om je studie succesvol af te ronden. Daarom doorloop je bij deze opleiding ook het stappenplan van Kies Bewust, waarin je een Open Dag bezoekt en aan de hand van de Reality Check onderzoekt hoe reëel jouw beeld is van de studie en de bijbehorende toekomstperspectieven.

Bekijk de toelichting bij het stappenplan Kies Bewust

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.