Studentinschrijving

Intakeprocedure Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs

Het is belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt, passend bij jouw interesses én capaciteiten. Daarom doorloop je voor het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs een verplichte intakeprocedure.

Let op: voor studenten die zich na 1 mei 2024 aanmelden is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan het propedeusejaar van Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs. Wil je meer weten over de toelatingseisen, hoe jij je kunt aanmelden en de kosten? Bekijk de pagina Inschrijven en toelating van Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs.

Stappen intakeprocedure

1. Voorbereiden tijdens de Open Dag

Het is belangrijk om vooraf een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen tijdens een Open Dag.

2. Doe de Reality Check

Vul de Reality Check in om te controleren hoe reëel jouw beeld is van de studie, het beeld van het beroep en de bijbehorende toekomstperspectieven. De vragen in de Reality Check geven een goed idee van de eigenschappen die jij nodig hebt om succesvol te zijn in het beroep van sociaal werker.

3. Aanmelden voor de opleiding via Studielink

Aanmelden voor dit opleidingstraject doe je via Studielink. Bekijk de pagina Inschrijven en toelating voor meer informatie.

4. Deelnemen aan de start-up bijeenkomst

De start-up bijeenkomst voor de start in september vindt plaats op vrijdag 7, 14 en 21 juni 2024. Deelname aan de start-up bijeenkomst is een vast onderdeel van de verplichte intakeprocedure van de specialisatie Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs. Je krijgt een uitnodiging voor één van deze dagen. 

De start–up bijeenkomst is bedoeld om je te informeren over de opleiding en om in te schatten of deze opleiding bij je past. Ter voorbereiding krijg je per mail een opdracht opgestuurd. De voorbereidende opdracht gaat over welke problemen kinderen en/of jongeren die op school zitten, kunnen ervaren en wat jij als professional zou kunnen doen om deze kinderen en/of jongeren te begeleiden. De uitwerking van deze opdracht presenteer je tijdens de start – up bijeenkomst aan een groep studenten en docenten. Naast deze presentatie van jouw uitwerking van de voorbereidende opdracht, zijn tijdens de start-up bijeenkomst ook een aantal opdrachten waar je aan gaat werken en zal er een individueel gesprek plaats vinden met een docent van de opleiding.

De docenten van de opleiding Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs maken een inschatting of je toelaatbaar bent voor de specialisatie opleiding Sociaal Werk: Jeugd in onderwijs en voor het toekomstige werkveld.