Hogeschool Leiden

Crowdfunding Mirlinda

ALBANIË - 7 oktober 2020 - Mirlinda, gedetineerde in Lipjan, is vorig jaar begonnen aan haar eerste studiejaar en heeft met succes haar examens afgerond, maar nu moet zij de rest van haar studie nog bekostigen.

Hoop!

Beste allen, 

Twee jaar geleden ontmoette ik Mirlinda in de jeugdgevangenis van Lipjan, een meisje uit Kosovo dat op 14 jarige leeftijd negen jaar gevangenisstraf kreeg voor een noodlottige samenloop van omstandigheden (langdurig seksueel misbruik en uitbuiting en optreden als lokvogel, zoals zo vaak bij meisjes). 

We waren daar als lectoraat op een humanitaire missie om de omstandigheden in de gevangenis te verbeteren en ze stapte op mij af en vroeg of meisjes in Nederlandse gevangenissen mochten studeren. We kregen permissie van de Directeur Generaal in Kosovo en vorig jaar hebben we uit Nederland en Kosovo vanuit het lectoraat samen met het Helsinki committee de studiekosten voor haar eerste jaar bijeengebracht en coaching geregeld door een afgestudeerde studente Social Work van de Universiteit van Pristina, waar we mee samenwerken,. Ze wilde rechten gaan studeren om kinderen zoals zij te helpen. In 1 jaar heeft ze als haar examens met hoge cijfers gehaald, ondanks Corona en ondanks de omstandigheden daar. Haar reactie: ’the best year of my life ever’.

Graag willen we een laatste beroep op jullie doen om de resterende 3000 euro voor haar studiekosten voor de komende 3 jaar bijeen te brengen. Wij zullen jullie op de hoogte houden, maar belangrijker: we blijven haar samen met de Universiteit van Pristina coachen omdat wij als geloven dat kinderen niet hun delict zijn, en een tweede kans verdienen. 

Het zijn ook onze kinderen.

U kunt hier een bedrag doneren voor Mirlinda. 

De tekening in de link is gemaakt door Anna speciaal voor Mirlinda, Anna is een meisje met een PIJ in Nederland.

Dank alvast!

Peer