Hogeschool Leiden

Uitnodiging: Brainfood: Exit Corona?

JSO - 27 mei 2020 - Aanstaande dinsdag (2 juni, 12:00) is Peer van der Helm te gast bij Brainfood, een terugkerende lunchsessie van JSO die in het teken staat van kennisuitwisseling en discussie.

Kinderen en jongeren in jeugdzorginstellingen en gezinshuizen hebben in de coronatijd maanden geen bezoek of verlof gehad. Hoe kunnen we het broodnodige contact met ouders, broers, zussen en vrienden weer herstellen nu de lockdown wordt afgebouwd?

In deze Brainfood is Peer van der Helm, lector Residentiële Jeugdzorg van Hogeschool Leiden te gast. Hij sprak eerder over de schadelijke gevolgen van het binnen zitten en het gebrek aan contact met naasten. Nu de afbouw van de lockdown in volle gang is willen we met elkaar kijken naar slimme oplossingen voor de jeugdzorg om het contact met het netwerk te herstellen.

  1. Hoe kunnen kinderen en jongeren (binnen de coronabeperkingen die er nog zijn) in contact blijven met hun naasten?
  2. Wat doe je als het netwerk onvindbaar is geworden en hoe herstel je dit ‘verloren contact’?  

We nodigen je uit om deel te nemen en ervaringen, ideeën en vragen met elkaar uit te wisselen.

Aanmelden

Deze Brainfood is met name interessant voor bestuurders, professionals, ouders/jeugd in de jeugdzorg. Wil je meepraten of luisteren in de online sessie? Meld je dan aan via de website van het JSO.