Royston Clark

Hogeschool Leiden

Royston Clark is betrokken bij het creëren van een Internationale Omgeving voor evidence based onderzoek tussen verschillende culturen met een breder perspectief op maatschappelijk duurzame ontwikkeling. 

Activiteiten bij het lectoraat

Vanuit Hogeschool Leiden en de Universiteit van Amsterdam is Royston betrokken bij de ontwikkeling van een Internationale Omgeving voor evidence based onderzoek tussen verschillende culturen met een breder perspectief op maatschappelijk duurzame ontwikkeling.

Zijn belangrijkste boodschap aan het lectoraat is dat in onze moderne samenleving de lessen uit het verleden niet over het hoofd gezien worden. Dit voornamelijk uit zorg en aandacht voor toekomstige generaties. Royston ondersteunt daarnaast de onderzoekers van het Lectoraat Residentiele Jeugdzorg bij het recenseren van documenten als manuscripten, onderzoeksrapporten en wetenschappelijke artikelen.

Achtergrond

Royston heeft meer dan dertig jaar ervaring als bedrijfsadviseur zowel binnen de universiteitssector als uiteenlopende disciplines zoals de archeologie, erfgoedbeheer, rechtsgeleerdheid en milieukunde.

Maatschappelijke betrokkenheid

Binnen de UK is hij maatschappelijk betrokken geweest bij verschillende vraagstukken waaronder het optreden als getuige-deskundige bij openbare onderzoeken. Cliënten waren onder andere lokale en nationale overheidsinstanties, Arsenal Football Club, Honda en LG Electronics. Ook trainde hij wetenschappers en Master-studenten in het overbrengen van hun expertise naar een breder publiek in heldere, niet-technisch taalgebruik. In een periode van meer dan twintig jaar heeft hij zijn bedrijfsexpertise in de milieusector ontwikkeld en ingezet (zowel als directeur van CPM Environmental Planning & Design als partner in EDP) en dat heeft geresulteerd in succesvolle bedrijfsgroei.

Manager Bedrijfsontwikkeling

Na het verlaten van de bedrijfssector werd Royston als Manager Bedrijfsontwikkeling aangesteld bij de University of Birmingham. In deze rol was hij mede verantwoordelijk voor het  begeleiden van wetenschappers bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van Business Engagement (zakelijke betrokkenheid). Ook begeleidde hij wetenschappers bij het ontwikkelen van hun onderzoek op een wijze dat het onderzoek, buiten het kleine academische werkveld, impact had op de samenleving. Dit omvatte, voornamelijk binnen de gaming industrie, de erfgoedsector en de Birmingham Law School, het schrijven van ‘proof of concept’-stukken en juridisch werk met betrekking tot contracten en patenten.

Impact Case Studies

Royston was bij voor de UK REF 2014, een systeem waarin alle universiteiten die actief onderzoek doen beoordeeld worden op de kwaliteit van het onderzoek, betrokken bij het produceren van Impact Case Studies (vanuit de universiteiten van Birmingham en Portsmouth). Deze studies demonstreerden het effect van onderzoek buiten de academische wereld en omvatten vele disciplines zoals de criminologie, erfgoedbeheer, kosmologie, computerwetenschappen en internationale ontwikkeling.

Werken in Cuba

Voor een afzonderlijk project heeft Royston een aantal jaren in Cuba gewerkt aan het uitbreiden van (de) contacten binnen de universiteit en erfgoedsector. Daarnaast was hij aangesteld als gasthoogleraar bij CUJAE in Havana.

Rapporten schrijven en voorbereiden

Royston’s rol in bedrijfsontwikkeling en effectonderzoek is het schrijven en voorbereiden van heldere, niet-technische rapporten die door niet-specialisten gelezen en begrepen kunnen worden. Daarnaast bestaat zijn rol uit het leveren van bijdragen aan ‘ pathways to impact’ - documenten die verplicht zijn voor alle Britse overheidsorganen die zich bezig houden met financiering van onderzoek.