Hogeschool Leiden

Beste Hugo de Jonge

FRIESCH DAGBLAD - 7 juli 2020 - Linda Terpstra en Anke van Dijke (Raad van Bestuur, Fier) wenden zich tot minister Hugo de Jonge voor een betere herpositionering en geborgenheid voor alle jeugdzorgvoorzieningen in Nederland.

Even via deze weg. Want we hebben u een tijdje geleden een brief gestuurd, maar nog geen reactie ontvangen. Als de nood niet zo hoog was, hadden we nog wel een beetje geduld gehad. Maar aangezien het gaat om heel schrijnende zaken en we al vijf jaar aan de poort rammelen, gebruiken we deze column om nóg een keer naar voren te brengen dat wij ons erg bezorgd maken.

Vijf jaar geleden werden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De standaard zorg is daarmee goed geregeld. Wat echter niet zo goed geregeld is, is de zeer gespecialiseerde hulp die slechts enkele instellingen in Nederland aanbieden. Zoals Fier dat doet. Een kleine groep kinderen en jongeren heeft zulke specifieke en complexe problemen dat zij niet geholpen kunnen worden door de ‘gewone’ jeugdzorg. Zij hebben heel gespecialiseerde en hulp nodig. Kinderen en jongeren uit heel Nederland kunnen bij deze instellingen terecht.

 

Lees de volledige column op de website van het Friesch Dagblad.