Hogeschool Leiden

Legal Tech & Design

Het Legal Tech & Design LAB van het lectoraat Recht & Rechtvaardigheid houdt zich bezig met de technologische vernieuwingen binnen het juridische werkveld en de oplossingen die daarmee aan het werkveld geboden kunnen worden. De technologische ontwikkeling eist andere en nieuwe competenties van onze studenten en er ontstaan nieuwe juridische vraagstukken. Tegelijkertijd zorgt de technologische vernieuwing er voor dat juridische kennis en informatie voor een groter publiek toegankelijk is. Mede dankzij Legal Design (thinking) kan de reeds beschikbare informatie voor een ieder ook begrijpelijk worden gemaakt.

Leerlijn Legal Tech & Design

Het lab richt zich op het ontwikkelen van een brede Legal Tech & Design leerlijn binnen het curriculum van de opleiding HBO-Rechten. Het doel is om studenten die hierin geïnteresseerd zijn zich middels een stage, onderzoek en minoren nader te specialiseren op het gebied van Legal Tech & Design. Hierbij werken we samen met onze studenten, docenten, het werkveld, kennisinstituten, het Privacy LAB en de andere labs binnen het lectoraat. 

Contact

Heb je interesse of vragen over het Legal Tech & Design LAB ? Neem dan contact op met Ilona van Opdorp (Coördinator Legal Tech & Design LAB).

Actueel