PR Social media

Jaarverslagenonderzoek

Sinds 2012 voert lector Piet Hein Coebergh onderzoek uit naar jaarverslagen. Hierin onderzoekt hij de mate van transparantie in de jaarverslagen van meer dan 500 Nederlandse bedrijven. Dit levert een bijdrage aan het debat over de toegevoegde waarde van transparantie voor het bedrijfsleven en belanghebbenden. Ook vormt het jaarverslagenonderzoek de basis voor de jury van de FDHenri Sijthoff-Prijs. Deze prijs wordt sinds 1953 uitgereikt aan in Nederland genoteerde ondernemingen met de beste financiële verslaggeving.

Bekijk de resultaten van het jaarverslagenonderzoek 2020 ( pdf, 4.43 MB )

Meer weten

Meer weten over de resultaten van het jaarverslagenonderzoek? Download het artikel 'De transparantie van Nederlandse ondernemingen' ( pdf, 159 KB ) (2017, Economisch Statistische Berichten) of bekijk de complete onderzoeken in het publicatie-overzicht. Diverse reacties in de media op het jaarverslagenonderzoek vind je in het overzicht van online artikelen van de afgelopen 12 maanden die in de media zijn verschenen over het lectoraat PR & Transparantie.

Diverse toelichtingen op dit meerjarige onderzoek zijn onder meer te vinden in de vakbladen Controllers Magazine en Executive Finance.