Hogeschool Leiden

Onderzoek naar communicatieprofessionals breidt uit naar Georgië

25 mei 2022 – Het lectoraat PR & Transparantie heeft het internationale onderzoek naar communicatieprofessionals en hun werk recentelijk uitgebreid naar de Universiteit van Georgië in Tbilisi.

Lector Piet Hein Coebergh sprak daarom op 19 en 20 mei in Tbilisi met studenten, docenten en onderzoekers. "Ik was onder de indruk van de interesse en vragen die ik ontving, gericht op onze verwachtingen van het onderzoek", aldus Coebergh. "We gaan onderzoeken hoe we studenten van Hogeschool Leiden verder in contact kunnen brengen met de Universiteit van Georgië."

Lector Piet Hein Coebergh vertelt bij de Universiteit van Georgië in Tbilisi
Piet Hein Coebergh bij de Universiteit van Georgië in Tbilisi

Het onderzoek richt zich op de hoeveelheid communicatieprofessionals in een land en de aard van het werk om zo meer begrip te kweken voor een vaak slecht begrepen professie. Daartoe is onder meer een vragenlijst in zeven talen ontwikkeld die al is ingezet door elf Hogescholen en Universiteiten in Barcelona (Spanje), Boekarest (Roemenië), Vilnius (Litouwen) en Covilhã (Portugal) en nu wordt uitgebreid naar Tbilisi. Coebergh: "Geweldig om te zien dat steeds meer deelnemende landen zich nu in detail met elkaar kunnen vergelijken."

Meer weten

Lees ook het nieuwsbericht Onderzoek naar een vaak slecht begrepen professie: communicatie.