Hogeschool Leiden

Dialoogtafel ministerie van Defensie: Transparantie

Het Debat Bureau / Ministerie van Defensie - 25 januari 2021 - Op dinsdag 19 januari 2021 vond de vierde dialoogtafel plaats in een nieuwe serie bijeenkomsten. De sessie stond in het teken van transparantie.

De dialoogtafels van het ministerie van Defensie faciliteren een gerichte dialoog over strategische organisatievraagstukken voor Defensie en voor deelnemers. De dialoogtafel slaat een brug tussen verschillende stakeholders (bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties), waardoor alle deelnemers van elkaar leren en geïnspireerd raken.

Op dinsdag 19 januari 2021 vond de vierde dialoogtafel plaats in een nieuwe serie bijeenkomsten. De sessie stond in het teken van transparantie. Gezien de geldende maatregelen vond de sessie online plaats. De belangrijkste conclusies en aanbevelingen zijn:

  1. Transparantie en cultuurverandering gaan hand in hand. Er zijn veel redenen waarom cultuurverandering lastig is maar dat mag geen excuus zijn.
  2. Organiseer ruimte voor het eigen verhaal. Gebruik communicatie om van een reactieve houding te gaan naar één waarbij Defensie zelf de regie heeft.

Download het complete verslag ( pdf, 1.57 MB )