De vlag van de hogeschool

De Stichting Ciwara Kids is in de lucht!

Op vrijdagavond 9 maart, precies een jaar na de inaugurele rede van lector Annemieke Mol Lous over passend onderwijs/inclusive education, is de Stichting Ciwara Kids een feit.

Op vrijdagavond 9 maart, precies een jaar na de inaugurele rede van lector Annemieke Mol Lous over passend onderwijs/inclusive education, is de Stichting Ciwara Kids een feit. Studenten van Hogeschool Leiden en (ex)studenten van de Hogeschool van Amsterdam zetten samen hun handtekening onder de oprichtingsakte van de stichting bij de notaris in Alphen aan den Rijn.

Stichting Ciwara Kids moet het mogelijk maken om met studenten en experts van hogescholen en universiteiten te werken aan de UNESCO doelen van Education for All. Zo wordt er bijgedragen aan goed onderwijs voor alle kinderen, ook kinderen met een beperking.

De Stichting is een initiatief van lector Annemieke Mol Lous, oud-studenten van de Hogeschool van Amsterdam en 6 honoursstudenten van Hogeschool Leiden, (Jill Arnold, Fiona van Pul, Derek Myers, Derk van Werkhoven, Bouke van Haasteren en Bastiaan Wallage) die vorige zomervakantie vanuit het lectoraat Passend Onderwijs naar Mali zijn gegaan om de situatie van gezinnen met een gehandicapt kind in kaart te brengen en hen te ondersteunen. Paul van Maanen, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden, heeft toegezegd ambassadeur te willen zijn van de Stichting Ciwara Kids.

Annemieke is in de voorjaarsvakantie naar Mali geweest om daar in opdracht van USAID een onderzoek uit te voeren naar het model van "inclusive education" dat het IEP (Institut pour l'Education Populaire) in Kati, Mali heeft gerealiseerd op haar "lab school" de Ciwara school. Op basis van dit rapport zal het model verder door Mali worden uitgezet. Vele studenten uit Leiden, Amsterdam, Utrecht en Antwerpen hebben hun bijdrage geleverd aan dit Ciwara concept voor Inclusief Onderwijs. Kleinschalige ontwikkelingshulp voor weinig geld met groots effect!
Een indruk van de activiteiten kun je alvast vinden op de website van de stichting: www.ciwarakids.com.

Van september t/m november 2011 was Pabo student van Hogeschool Leiden Anne de Wit, samen met Annet Nijssen en Stefanie Komduur in Mali om daar een complete kleuterbouw op te zetten voor 70 kleuters.