Hogeschool Leiden

Docenten uit Mali op bezoek

Begin mei bracht een delegatie docenten van het IEP Mali (Institut pour l'Education Populaire) via de stichting Ciwara Kids een werkbezoek aan Hogeschool Leiden.

Begin mei bracht een delegatie docenten van het IEP Mali (Institut pour l'Education Populaire) via de stichting Ciwara Kids een werkbezoek aan Hogeschool Leiden. De docenten verbleven hier drie weken om kennis op te doen en kennis uit te wisselen. Ciwara Kids is een kleinschalige stichting die zich inzet om scholen te ondersteunen zodat alle kinderen op de wereld kwalitatief goed onderwijs kunnen krijgen.

Ook aan die kinderen die vanwege een beperking, sekse, etniciteit of cultuur geen of nauwelijks toegang hebben tot onderwijs. Vier getalenteerde docenten volgden een praktijkgerichte training op het gebied van actief leren, vroege taalstimulering, leerlingen met speciale behoeften en preventie van handicaps door betere voorlichting over malaria. (Oud-) studenten van verschillende hogescholen en universiteiten verzorgden grote delen van deze training. Ciwara Kids is een initiatief van het lectoraat Passend Onderwijs van lector Annemieke Mol Lous, oud-studenten van de Hogeschool van Amsterdam en zes honoursstudenten van Hogeschool Leiden. Via de stichting werken studenten en experts van hogescholen en universiteiten mee aan de UNESCO-doelen van Education for All. Meer informatie op: www.ciwarakids.com.