Pabo deeltijd - Spring

Kies de lerarenopleiding die bij je past

Iedere student is anders. Daarom bieden de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) aan in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een studieprogramma dat goed aansluit op jouw ambities, opleidingsachtergrond en ervaring.

Deeltijd lerarenopleiding Spring

Bij de deeltijd lerarenopleiding Spring ligt de focus op scholen met een vernieuwend onderwijsconcept. Hoe het opleidingstraject eruitziet, verschilt per student. Heb je eerder al een hbo- of wo-bacheloropleiding afgerond? Dan is het mogelijk om het opleidingsprogramma van Spring versneld te doorlopen (2 tot 3 jaar). Of je kiest voor het zij-instroomtraject van de opleiding Leraar Basisonderwijs

Sfeerimpressie van les

Pabo flexibele deeltijd

Naast de voltijdopleiding bieden we ook de Pabo flexibele deeltijd aan met meer zelfstudie en minder contacttijden. Hoe het opleidingstraject eruitziet, verschilt per student. Dit hangt onder andere af van jouw leerbehoeften, vooropleiding, (werk)ervaring en persoonlijke situatie.

Hogeschool Leiden

Pabo voltijd

Een goede leerkracht heeft een eigen verhaal en begeleidt kinderen vanuit die overtuiging. Bij de Pabo voltijd ga je vanaf dag één aan de slag in de praktijk. Wekelijks loop je stage op een basisschool. In vier jaar tijd maak je kennis met lesgeven in alle groepen van het basisonderwijs. Je ontdekt waar jouw talenten liggen en wat voor soort leraar jij graag wil zijn. 

Hogeschool Leiden

Vrijeschool Pabo

De vrijeschool staat voor onderwijs dat leerlingen prikkelt in hun creativiteit waardoor leerstof een levende, bewegende wereld wordt. Door zelf met kunst bezig te zijn leer je bij de Vrijeschool Pabo hoe deze vakken op de kinderen doorwerken, terwijl je tegelijkertijd ook je eigen creativiteit ontwikkelt. Het onderwijs is het beste te karakteriseren als een mix van een kunstacademie, reguliere pabo en een studie filosofie.

Je kunt kiezen tussen de varianten Vrijeschool Pabo voltijd en Vrijeschool Pabo flexibele deeltijd. Heb je al een bachelor- of masteropleiding afgerond en wil je een onderwijsbevoegdheid halen voor het basisonderwijs? Bekijk dan de mogelijkheden van het zij-instroomtraject van de Vrijeschool Pabo.

Hogeschool Leiden

Academische Pabo

Wil je aan de slag in het basisonderwijs én ben je geïnteresseerd in wetenschappelijke kennis over kinderen, opvoeding en onderwijs? De Academische Pabo van Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden biedt het beste van twee werelden: je ontwikkelt pedagogische deskundigheid in brede zin én professionele kwaliteiten die een leerkracht in het basisonderwijs nodig heeft.

Hogeschool Leiden

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende varianten. Bezoek de Open Dag of Online Informatieavond!