Hogeschool Leiden

Traineeship online team Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden zoekt online held(in)!

Ben jij (recent) afgestudeerd aan de opleiding Communicatie van Hogeschool Leiden? Dan bieden wij jou de kans om tijdens een betaald traineeship ervaring op te doen met online communicatie en alles wat daarbij komt kijken. Je leert meer over:

 • schrijven voor het web;
 • contentoptimalisatie;
 • SEO;
 • analytics;
 • usability;
 • framing;
 • visuele communicatie;
 • ...

Als trainee ga je aan de slag bij ons online team. Je belangrijkste taak is om de content van onze online kanalen te optimaliseren en zo de zichtbaarheid van Hogeschool Leiden te vergroten, met name onder studiekiezers en de organisaties uit ons werkveld. Je krijgt de kans meer te leren over de techniek achter het CMS (Hippo) en ervaring op te doen met programma’s zoals Google Analytics, Google Webmaster Tools en webgovernance tool Siteimprove.

Wij werken voor…

Hogeschool Leiden is een betrokken hogeschool met sterke wortels in de Leidse regio. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Wij bieden 29 bachelor- en masteropleidingen en ruim 90 nascholingen voor professionals aan. Toegepast onderzoek neemt hier een belangrijke plaats bij in. Dat zie je terug in het grote aantal lectoraten en expertisecentra van de hogeschool. Via het onderwijs en toegepast onderzoek, met onze studenten, medewerkers en alumni, zijn wij via vele duizenden draden verbonden met deze regio. Wij willen dat werkgevers zeggen: ‘je moet ze van Hogeschool Leiden hebben’.

Hoe ziet je dag eruit?

Vrijdagochtend, 09:00 uur: je checkt de website inbox en kijkt of er nog belangrijke e-mails zijn binnengekomen. Je collega heeft gisteren halsoverkop nog een verzoek gekregen voor een mailing met hoge prioriteit!!! Je helpt hem met het redigeren van de tekst en geeft advies over de opzet. Vervolgens ga je aan de slag met de webpagina ‘Studeren in Leiden’. Eerst even een benchmark uitvoeren om te kijken of het gras ergens groener is. Je schrijft een voorstel hoe je de content kunt optimaliseren. >>> 12:30 uur: je wordt achter je bureau vandaan geplukt voor een gezamenlijke lunch. In het kader van de nieuwsmiddag bekijk je de aangeleverde foto’s om te kijken welke geschikt is als header en stemt de zoekwoorden af op de doelgroep. >>> 17:30 uur: nog snel even een verkorte URL aanmaken voor je de dag afsluit met collega’s in het Grand Café.

Wat levert het je op?

Tijdens het traineeship krijg je de kans om:

 • kennis en ervaring op te doen binnen het gebied van online communicatie en marketing;
 • je communicatieve en redactionele vaardigheden te versterken;
 • deel te nemen aan diverse trainingen;
 • een portfolio aan te leggen;
 • je netwerk uit te breiden en te verstreken, o.a. door contact te leggen met diverse samenwerkingspartners uit het bedrijfsleven en alumni uit het werkveld;

Je gaat aan de slag op uitzendbasis en ontvangt een marktconform salaris. Uren in overleg.

Interesse?

Ben jij dé trainee die we zoeken? Solliciteer in 3 stappen.

Solliciteer in drie stappen social media style
 1. Stel jezelf voor in 140 tekens.
 2. Pitch in maximaal 100 woorden waarom jij geschikt bent om ons online team te versterken. 
 3. Voeg je CV en foto toe en stuur alles vóór maandag 18 juli 2016 naar website@hsleiden.nl

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op vrijdag 22 juli 2016. 
Vragen over de invulling van het traineeship kun je mailen naar hetzelfde e-mailadres.