Foto Milou - Hogeschool Leiden Prijs winnaar 2020 - opleiding Communicatie

"Mijn communicatiekwaliteiten kon ik combineren met mijn passie voor sport"

Milou deed onderzoek naar het verbeteren van de online contentstrategie van de sportredactie van het Algemeen Dagblad. Nieuwsgierig naar haar ervaring? Lees haar verhaal.

Foto Milou - Hogeschool Leiden Prijs winnaar 2020 - opleiding Communicatie

Het onderwerp van mijn scriptie was het verbeteren van de online contentstrategie van de sportredactie van het Algemeen Dagblad (AD). Eigenlijk bestond mijn onderzoek uit twee onderwerpen: de optimalisatie van de online contentstrategie en het optimaliseren van de meetstrategie. Die onderwerpen zorgden er samen voor dat ik inzicht kreeg in hoe de huidige contentstrategie was en wat er dus echt beter moest. Ik had wel één probleemstelling, namelijk: hoe zorgt de sportredactie van het AD ervoor dat haar online sportonderwerpen beter aanslaan bij de doelgroep? Eigenlijk omvat dat wel beide problemen.

Het heeft heel erg geholpen dat ik het onderwerp zelf heel interessant vond. Dat je de opdracht en de opdrachtgever leuk vindt. Dat scheelt de helft, denk ik.

Milou

Ik wilde altijd al de sport in. Ik wilde eerst sportcommunicatie doen, maar dat zit in Tilburg dus dat was geen optie. Toen besloot ik dat ik Communicatie ging studeren en dat ik alles wat ik zelf mocht bepalen binnen de studie ging baseren op sport. Ik heb mijn meewerkstage bij de KNVB gelopen en mijn afstudeerstage bij de sportredactie van het AD. Dus in dat opzicht heb ik gewoon geprobeerd alles om sport heen te bouwen, waardoor ik uiteindelijk hoop te komen waar ik wil komen binnen de sportwereld. Communicatie was voor mij waar mijn kwaliteiten lagen en op deze manier kon ik die combineren met mijn passie.

Ik vind online content heel leuk en omdat ik het ook leuk vind om mij bezig te houden met het creëren van content, kon ik ook van dichtbij kijken hoe dat ging.

Milou

Meer weten?

Wil je meer lezen over de HL -Prijswinnaars van 2020 en de opleiding:

Foto Milou - Hogeschool Leiden Prijs winnaar 2020 - opleiding Communicatie