Foto Olivier- Hogeschool Leiden Prijs winnaar 2020 - Opleiding Commerciële Economie

"Ik heb zelf mijn afstudeeropdracht gecreëerd"

Voor zijn onderzoek deed Olivier zowel kwalitatief, als kwantitatief onderzoek. Al tijdens het schrijfproces implementeerde hij de resultaten en dat leverde voor opdrachtgever Lebara een inhoudelijk compleet nieuwe bestelpagina op. Lees zijn verhaal.

Foto Olivier- Hogeschool Leiden Prijs winnaar 2020 - Opleiding Commerciële Economie

Mijn leidinggevende bij Lebara vroeg aan mij of ik mijn afstudeeropdracht daar kon doen. Wij hebben toen gekeken naar wat onderwerpen en aangezien ik al heel erg met de website bezig was, leek het mij wel interessant om wat pagina’s ingrijpend te veranderen. Het is dus niet zo dat de opdracht al ergens op een vacaturesite stond omschreven. Eigenlijk heb ik de opdracht zelf gecreëerd. Ik werkte natuurlijk al bij dit bedrijf, ik zat in alle systemen, ik kon overal bij en wist bij wie ik moest zijn voor bepaalde dingen.

Ik heb veel overlegd met mijn begeleider en manager. Op deze manier heb ik de wensen van beide partijen samen gebracht. Als je de wensen vanuit school en je opdrachtgever samen weet te brengen, krijg je volledige medewerking van beiden. Pas dan ben je in staat om een goede scriptie te schrijven.

Olivier

Ik heb echt heel veel werk in mijn onderzoek gestoken. Ik heb mij constant afgevraagd hoe het beter kon en ben constant kritisch geweest. Als iemand zei dat ik het misschien beter op een andere manier kon proberen, heb ik dat ook steeds gedaan. Uiteindelijk heb ik de bestelpagina van het bedrijf inhoudelijk helemaal veranderd, daar een User-test op losgelaten en data gedreven onderzoek gedaan. Dus kwalitatief én kwantitatief onderzoek. Ik heb in die periode echt resultaten geboekt. De verwachtingen die ik had werden waargemaakt tijdens de implementatie. 

Ik denk dat veel mensen zichzelf onderschatten wat betreft het schrijven van een scriptie. Je hoort altijd van iedereen dat het zo veel tijd kost en dat het niet makkelijk is, maar als je op een gegeven moment in een flow komt en er echt wat uren insteekt, dan gaat het vanzelf.

Olivier

Meer weten?

Wil je meer lezen over de HL-Prijswinnaars van 2020 en de opleiding: