Onderzoek naar ouderschap: Leuker voor later!

Aanmelden Leuker voor later: op school!

Er is voor jullie een spannende periode aangebroken, jullie kind gaat naar de basisschool! Hoe is dat voor jullie als ouders?

Zes jaar gelden startten wij een grootschalig onderzoek naar ouderschap. Ruim 500 ouders zijn vanaf de geboorte van hun kind gevolgd. Wij wilden graag weten hoe ouders het ouderschap beleefden en aan welke ondersteuning zij behoefte hebben. Want: als ouders goed in hun vel zitten, gaat het ook beter met hun kinderen.

Het onderzoek is aanbeland in een nieuwe fase: de basisschool. Opnieuw willen we weten hoe het gaat met ouders. Hoe ervaren zij het ouderschap in deze nieuwe fase, hoe willen zij ondersteund worden en hoe ervaren zij de samenwerking met school?

Het onderzoeksteam stelt zich hier aan je voor. 

Wat houdt deelname in?

Leuker voor later: op school! duurt de hele basisschoolperiode, maar je bent niet verplicht om zo lang mee te doen. We vragen je om elk schooljaar een vragenlijst in te vullen. Het invullen van deze vragen neemt een klein half uurtje in beslag. Als je het leuk vindt, kan je ook (online) geïnterviewd worden. Een student of docent-onderzoeker van het project vraagt in deze interviews naar je beleving van het ouderschap en de ervaringen met een schoolgaand kind.

Waarom meedoen?

  • Je hebt invloed op beslissingen die genomen worden in Nederland over ouderschap en opvoeding.
  • Je levert een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.
  • De ontwikkeling van je kind wordt bijgehouden. Na afloop ontvang je de opnames van de interviews; een soort digitaal dagboek.
  • Het invullen van de vragenlijst kan leiden tot nieuwe inzichten over jezelf, het ouderschap en (de relatie met) je kind.

Voor wie?

Wij zijn op zoek naar vaders en moeders met een kind in groep 1, 2, 3 of 4. Dit hoeft niet je enige kind te zijn. Wil je partner ook meedoen aan het onderzoek? Graag! Meld je dan wel allebei apart aan.

Aanmelden?

Je kan je aanmelden door hier te klikken. Wil je meer informatie? Mail naar [email protected]

Terug naar de homepagina van Leuker voor Later