Hogeschool Leiden

'Ouderschap is Jongleren'

19 maart 2020 - Vier jaar aan onderzoek, inzichten en observaties naar ouderschap is in maart gepresenteerd in de publicatie 'Ouderschap is Jongleren'.

Het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding volgde in die jaren ouders middels vragenlijsten, interviews en spelobservaties.

Groeiboekje

Dit groeiboekje bereidt ouders voor op het ouderschap. Ouderschap is jongleren, zeker in de eerste jaren waarin de oudervaardigheden nog moeten groeien. Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat de ouder goed in zijn en haar vel zit. Ouders zijn meer dan vader en moeder. Ze onderhouden een relatie, een huishouden, financiën, combineren zorg en werk. Kortom ze houden veel ballen in de lucht.

Handvatten voor ouders 

Vanuit de ervaringen van ouders en vanuit wetenschappelijke inzichten krijgen ouders in deze publicatie handvatten om de uitdagingen van de pittige eerste jaren beter aan te kunnen. Ieder hoofdstuk biedt informatie over een aspect van het ouderschap: welke ontwikkeling maken ouders door, welke levensvaardigheden hebben ze nodig, hoe regel je de werk-privébalans, wat doet ouderschap met je partnerrelatie, gevolgd door concrete adviezen en ideeën en een afsluitend werkblad dat houvast kan bieden. 

Nieuwsgierig? Bestel het boek online

Voorkant 'Ouderschap is Jongerlen' - Groeiboek voor ouders