Lilian Delarue

Lilian Delarue

Lilian Delarue studeerde sociale psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam; in 2002 rondde ze deze studie af middels een groot onderzoek naar HIV/aidspreventie dat ze in Zuid-Afrika opzette en uitvoerde. Uiteenlopende onderzoekservaringen, zowel kwalitatief als kwantitatief, deed Lilian op in de commerciĆ«le en in de non-profit sector. De afgelopen 10 jaar stond Lilian volop in de praktijk van het begeleiden en ondersteunen van ouders; aanvankelijk als ambulant hulpverlener binnen de pleegzorg en de laatste 6 jaar in het vormgeven van ouderbetrokkenheid binnen de voor- en vroegschoolse educatie. Lilian volgde daarnaast opleidingen tot coach en trainer volgens de Gordon-methode.

Binnen het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding richt Lilian zich voornamelijk op het uitvoeren, onderzoeken en verder aanpassen van het programma OuderTeam.nu, dat zich richt op het versterken van de samenwerkingsrelatie tussen aanstaande/jonge ouders.

Ouderschap is intens; afwisselend mooi en moeilijk. Graag ondersteun ik ouders en professionals door kennis over ouderschap te verzamelen en te delen.

Lilian Delarue