Studenten Commerciële Economie aan de slag

Reacties werkveld Commerciële Economie

Dit zeggen bedrijven over studenten van de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden:

Kortingscode.nl - Jochem Vroom, Managing Director

"Als snelgroeiend bedrijf is het altijd belangrijk om nauw verbonden te blijven met relevante opleidingen. Het talent van de toekomst is immers goud waard voor bedrijven als die van ons. Aangezien er altijd behoefte is aan nieuwe stagiaires zijn wij vaak in contact met Hogeschool Leiden Uit onze ervaring is gebleken dat commerciële economie studenten van de hogeschool hoge kwaliteit leveren. Ook de online wereld ziet deze kwaliteit. Dit is een interessant ontwikkeling om in de gaten te houden: CE-studenten sluiten uitermate goed aan bij ondernemerschap. Wij blijven in de toekomst in ieder geval nauw betrokken bij de hogeschool en zullen ook beroep blijven doen op de studenten van deze opleiding!"
Bekijk de website van Kortingscode

Kinderpostzegels Lilian Visscher, Hoofd Marketing en Communicatie

"Stichting Kinderpostzegels biedt stageplaatsen aan stagiairs van de verschillende disciplines van Hogeschool Leiden. Op dit moment hebben we een stagiair van de opleiding Communicatie. Eerder hebben we meerdere stagiairs kunnen inzetten van de opleiding Commerciële Economie. Deze stages verlopen voor beide kanten erg prettig. De stagiairs zijn echte doeners en krijgen vanuit de hogeschool voldoende bagage mee zodat ze binnen onze organisatie goed inzetbaar zijn."
Bekijk de website van Kinderpostzegels

LeaseTrader Shercinio Ware, Operationeel Manager

"Wij zijn erg tevreden over de studenten van Hogeschool Leiden die stage bij ons lopen. Dit komt voornamelijk door hoe zij door de hogeschool begeleid worden en de basis die zij meekrijgen vanuit de opleiding. Door de hogeschool wordt de nadruk gelegd op de ontwikkeling van de diverse competenties. Studenten hanteren leerdoelen, competentielijsten en verbeterpunten die nauwlettend worden bijgehouden. Door hier gedurende de opleiding én de stageperiode op te blijven focussen, zijn de studenten binnen onze organisatie goed inzetbaar en kunnen ze makkelijk instromen op het niveau dat wij wensen."
Bekijk de website van Leasetrader

Kamer van Koophandel Den Haag Ton Glissenaar, Bedrijfsadviseur

"Op dit moment bieden wij een zeer specifieke stageopdracht aan, aan een student Commerciële Economie. Hij houdt zich bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuwe winkelformule in Leiden voor creatieve ondernemers. Voor ons is het noodzakelijk dat een student daarvoor beschikt over economische basiskennis, kennis van onderzoeksmethoden en een zelfstandige werkhouding. Vanuit onze organisatie vergt dit enige begeleiding, maar ik heb goede hoop dat dit project goed wordt afgerond."
Bekijk de website van de Kamer van Koophandel

SanomaMedia Simone Thieme Groen, Ad interim Marketing Line & Brand Extensions

"Stagiairs worden bij ons ingezet op de afdeling Marketing Line & Brand Extentions, afdeling marketing Losse Verkoop en de afdeling Online. Wij hebben op dit moment een student van de opleiding Commerciële Economie die zich zeer uitvoerend bezighoudt met marketingacties. Zowel de acties in de bladen Viva en Flair als online. De eerste zes weken besteden wij dan ook veel aandacht aan het inwerken en zien wij deze periode voor de stagiair ook als 'even inkomen'. Daarna zien wij de stagiair als fulltime medewerker en wordt er ook verwacht dat hij/zij zelfstandig contact onderhoudt met zowel interne als externe relaties. Dat kunnen de stagiairs van deze opleiding prima aan en hier zijn wij tot nu toe dan ook erg tevreden over." 
Bekijk de website van Sanoma

Pieterskerk Leiden Frieke Hurkmans, Directrice

"Wij hebben van Hogeschool Leiden een student Commerciële Economie twee stages bij ons laten lopen. In eerste instantie voor een minor. We hadden toentertijd heel prettig contact en toen het verzoek kwam om bij ons een afstudeerproject op te zetten met betrekking tot duurzaamheid vonden wij dit uiteraard prima. Tijdens haar minor-stage behoefden haar stukken soms verbetering. Een half jaar later was daar nauwelijks sprake van. Onze organisatie kreeg praktische en logische aanbevelingen aangereikt. Reden voor Pieterskerk Leiden om Hogeschool Leiden aan te houden als hofleverancier voor stagiairs."
Bekijk de website van Centralparking

SMSHosting Tsak Kin Man, Product Manager

"Als je een student een stage aanbiedt, is het belangrijk om je als organisatie te realiseren dat het tijd kost en die moet je dan ook echt vrij maken. Het is eerst investeren en vervolgens is het leuk om te zien dat de stagiair meedraait als een volwaardige collega. Dit maakt het voor de stagiair ook veel leuker en interessanter. Wij hebben een student Commerciële Economie van Hogeschool Leiden stage laten lopen. Zijn theoretische kennis vanuit de opleiding sloot heel goed aan op de marketingkant van onze organisatie." 
Bekijk de website van SMSHosting

Snoeks Automotive Roland van Bergen, Sales & Marketing Manager

"Op alle afdelingen binnen onze organisatie proberen wij elk half jaar een stagiair te plaatsen. Onlangs hebben we een stageplaats aangeboden aan een student van de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden. Onze doelstelling is om stagiairs zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren en hen als volwaardige collega mee te laten draaien. Dit doen we door specifieke projecten uit te besteden aan stagiairs. Het voordeel voor ons is dat we meer ruimte hebben om projecten en onderzoeken op te pakken waar misschien in eerste instantie voor een vaste medewerker minder tijd voor is. Door de dagelijkse drukte belanden deze projecten vaak onderaan de stapel en dit wordt nu toch opgepakt."
Bekijk de website van Snoeks Automotive

The Office Operators Ingeborg van der Hoek, Marketing & Sales Operator

"We hebben een stagiair die voor de tweede keer een stage bij ons loopt. De eerste keer een minor meewerkstage en nu een afstudeerstage. Hij volgt de opleiding Commerciële Economie bij Hogeschool Leiden en gaat een onderzoek doen naar onze social mediastrategie. Wij hebben hier veel vertrouwen in, mede omdat we een zeer goede indruk hebben gekregen tijdens zijn vorige stage en hij goed in de materie zit. De uitkomsten van het onderzoek gaan we dan ook zeker toepassen."
Bekijk de website van The Office Operators

Specialized Media Products Jack van Leeuwen

"De laatste keer hebben we een stagiair van de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden bij ons mee laten werken. In het begin steken we veel energie in stagiairs, maar na enige tijd verwachten wij wel dat ze meedenken, de telefoon opnemen en naar een klant gaan. Als ik er een dag niet zou zijn, moet een stagiair het over kunnen nemen. In het begin moeten ze vaak even over hun angsten heen stappen, maar als ze dan drie keer naar een klant zijn geweest vinden ze dit uiteindelijk niet meer benauwend en gaat het goed. Het is vaak een kwestie van doen. Daar helpen wij graag bij." 

RWV Advocaten Marieke van Wetten, Pr & Communicatie

"De reden waarom wij stagiairs inzetten is tweeledig; leren en investeren. Wij investeren graag tijd in studenten om hen wat te leren en tegelijkertijd leren we van hen. Wij hebben inmiddels ervaring met twee studenten van de opleiding Commerciële Economie. Dat is zeer goed bevallen. Hun onderzoeksresultaten hebben we, waar mogelijk, ook daadwerkelijk kunnen implementeren. Op deze manier is er sprake van een win/win situatie. De studenten hebben een leuke uitdaging en zijn daar enthousiast over. En wij kunnen in de dagelijkse praktijk aan de slag met de resultaten. Dit vinden we prettig en belangrijk."
Bekijk de website van RWV Advocaten