Leraren aan het werk op het mbo en in het basisonderwijs.

Een deeltijdopleiding tot leraar: vind je plek in het onderwijs!

Oké, je weet dat je leraar wil worden, maar wat voor een leraar? En welke flexibele deeltijdopleiding past daarbij? Op deze pagina vind je een overzicht van de lerarenopleidingen die Hogeschool Leiden aanbiedt, zodat je de verschillende mogelijkheden goed kunt vergelijken. 

Alle mogelijkheden in één oogopslag? Bekijk de interactieve routekaart (pdf) en ontdek bij welke lerarenopleiding jij het beste op je plek bent.

Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd

Hogeschool Leiden

Leraar in het basisonderwijs: een mooi en gevarieerd beroep. Als leraar heb je een belangrijke maatschappelijke taak waarin jij het verschil kunt maken! Lees meer over de flexibele deeltijdopleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo).
 

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Hogeschool Leiden

Ben jij geïnteresseerd in gezondheid, gezond gedrag en het welzijn van mensen. Spreekt het jou aan om jongeren uit te dagen na te denken over deze thema’s en hun eigen leefstijl? Lees meer over de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn.

Lerarenopleiding Omgangskunde deeltijd

Hogeschool Leiden

Heb je oog voor wat jongeren wél kunnen en wil je ze hierin begeleiden? Als leraar Omgangskunde verzorg je lessen rondom allerlei thema's, zoals sociale vaardigheden, communicatie en burgerschapsvorming. Lees meer over de Lerarenopleiding Omgangskunde.

Lerarenopleiding Spring PO/VO

Docent en leerling samen aan de slag op de JH Snijdersschool.

Spring PO/VO is een deeltijd lerarenopleiding waarin je je ontwikkelt tot leraar in het vernieuwend onderwijs. Je maakt en geeft onderwijs aan kinderen die opgroeien in de wereld van nu, met het oog op de wereld van morgen. Lees meer over Spring PO/VO.

Vrijeschool Pabo flexibele deeltijd

Hogeschool Leiden

Als leraar in het vrijeschoolonderwijs stel je jezelf niet de vraag ‘hoe past een kind straks in deze maatschappij’, maar ‘wat kan een kind toevoegen aan de maatschappij van de toekomst’. Lees meer over de Vrijeschool Pabo deeltijd.

 

Zij-instroom Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Hogeschool Leiden

Heb je al een hbo- of wo-diploma en wil je binnen twee jaar je onderwijsbevoegdheid halen? In dit traject sta je direct als leraar voor de klas en volg je daarnaast een dag per week onderwijs. Lees meer over het zij-instroomtraject van de Pabo deeltijd.

Zij-instroom Vrijeschool Pabo

Hogeschool Leiden

Heb je een bachelor of master afgerond en wil je zo snel mogelijk voor de klas in het vrijeschool basisonderwijs? Met behulp van het zij-instroomtraject kun je in twee jaar je lesbevoegdheid halen. Lees meer over het zij-instroomtraject van de Vrijeschool Pabo deeltijd.

Meer weten?

Twijfel je nog over je opleidingskeuze of heb je vragen over een of meerdere van de lerarenopleidingen van Hogeschool Leiden? Bezoek de (Online) Open Dag!