Leraren aan het werk in het basisonderwijs.

Leerkracht worden? Er valt iets te kiezen!

Het basisonderwijs staat te springen om nieuwe leerkrachten. Bij Hogeschool Leiden leiden we je op tot vakbekwame leerkracht die kinderen zo goed mogelijk begeleidt bij hun ontwikkeling. Maar wist je ook dat er verschillende mogelijkheden zijn om leerkracht te worden? Naast de Pabo voltijd kun je bij ons kiezen voor de voltijdopleidingen Academische Pabo, Vrijeschool Pabo voltijd en Pabo flexibele voltijd. Zo kun jij je ontwikkelen tot die leerkracht die jij graag wilt zijn. 

Ontdek onze varianten!

Academische Pabo voltijd

Hogeschool Leiden

Wil je aan de slag in het basisonderwijs én ben je geïnteresseerd in wetenschappelijke kennis over kinderen, opvoeding en onderwijs? Ben je analytisch én praktisch ingesteld? De Academische Pabo biedt het beste van twee werelden.

Pabo voltijd

Hogeschool Leiden

Een goede leerkracht heeft een eigen verhaal en begeleidt kinderen vanuit die overtuiging. Je daagt je leerlingen uit en leert hen om zelf na te denken. Als leerkracht verzorg je zelfstandig lessen in alle vakken. Lees meer over de opleiding Pabo voltijd.

Pabo flexibele voltijd

Hogeschool Leiden

Ben je zelfstandig, een beetje eigenwijs en houd je ervan om je studie zelf vorm te geven? Wil jij graag zo veel mogelijk ervaring opdoen in de dagelijkse praktijk van een basisschool? Bekijk de mogelijkheden van de Pabo flexibele voltijd.

Vrijeschool Pabo voltijd

Hogeschool Leiden

Wil je kinderen helpen om hun plek in de maatschappij te vinden en hun toegevoegde waarde te ontdekken? Ben je op zoek naar een pabo met extra aandacht voor kunst en filosofie? Dan is de Vrijeschool Pabo voltijd in Leiden iets voor jou!

Meer weten?

Twijfel je nog over je opleidingskeuze of heb je vragen over een of meerdere van de lerarenopleidingen van Hogeschool Leiden? Bezoek de (Online) Open Dag!