Toelating en inschrijving Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg
Spreekt de tweejarige masteropleiding Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg jou aan? Hier vind je alles over informatieavonden, toelatingseisen en inschrijven.
Schrijf je nu in via Studielink
Toelatingseisen
- Je hebt de bacheloropleiding Fysiotherapie afgerond.
- Je hebt een relevante (leer)werkplek voor minimaal 8 uur in de week in een fysiotherapiepraktijk. Hier heb je de tijd, ruimte en faciliteiten om opdrachten en onderzoek uit te voeren.
Heb je nog geen leerwerkplek? Dan kunnen wij je daarbij ondersteunen.
Is dit iets voor mij?
De master Fysiotherapie bij Wijkgerichte Beweegzorg is voor fysiotherapeuten die werkzaam zijn in de wijk. Ook is de opleiding geschikt voor fysiotherapeuten die in de wijk de juiste (beweeg)zorg op de juiste plaats willen bieden.
2 x JA? Dan is deze master iets voor jou
- Je wil leren om zorg en welzijn op het gebied van bewegend functioneren beter onderbouwd te veranderen.
- Je wil die zorg beter laten aansluiten bij wensen en behoeften van burgers.
Wat zijn de kosten?
De hoogte van het collegegeld voor bachelor- en masteropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Kosten en vergoedingen.
De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor het eerste jaar €250,-.
Is de masteropleiding ook toegankelijk voor oefentherapeuten?
De opleiding is specifiek bedoeld voor fysiotherapeuten. Heb je bijvoorbeeld de bacheloropleiding Oefentherapie Cesar/Mensendieck afgerond, dan ben je vooralsnog niet toelaatbaar voor de masteropleiding. Zodra wij meer ervaring hebben opgedaan met het eerste cohort fysiotherapeuten, onderzoeken wij in hoeverre het mogelijk is de masteropleiding alsnog open te stellen voor oefentherapeuten Cesar/Mensendieck.
Wat betekent de werkeis van 8 uur werken als fysiotherapeut?
Tijdens de opleiding voer je drie beroepsopdrachten uit die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van de fysiotherapeut. Werkzaam zijn in een setting met een gericht beweegvraagstuk van de burger of populatie in de wijk is daarom een voorwaarde.
Kan ik vrijstelling krijgen via het KNGF/KRF NL?
Elk afgerond studiejaar wordt gehonoreerd met 24 punten, die naar rato over de betreffende kalenderjaren kunnen worden verdeeld. Als je je studie succesvol afrondt en je diploma laat zien, krijg je naast de standaard 24 punten per jaar ook eenmalig 48 bonuspunten, de zogenaamde diplomabonus. Voor het volgen van een master kunnen maximaal 4 jaar lang punten worden toegekend.
Onderwijs- en examenregeling (OER)
Op grond van artikel 7.13 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) is elke opleiding of groep van opleidingen verplicht om voor hun opleiding(en) een Onderwijs- en examenregeling (OER) vast te stellen.
Een OER bevat de hoofdzaken met betrekking tot het onderwijs en de examinering en vormt daarmee het basisdocument voor student en docent. In de OER komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: de inhoud van de opleiding en de daaraan verbonden examens, de eindtermen, het aantal en de volgtijdelijkheid van de tentamens, de momenten waarop deze afgelegd kunnen worden, alsmede de geldigheidsduur van de tentamens.
Download OER Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg studiejaar 2023-2024

Direct inschrijven
Voldoe je aan de toelatingseisen en wil je aankomend studiejaar starten? Schrijf je dan voor 15 augustus in via Studielink. Dat doe je met een DigiD. Heb je die nog niet? Een DigiD aanvragen kost ongeveer 1 week.
Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.
Informatie over de opleiding
Wat leer je op de mastermasteropleiding Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg? Hoe ziet de studieopbouw eruit, hoe word je begeleid en wat kan je doen met de opgedane kennis?
Vragen of contact?
Marinka de Ronde-Kempenaar
