Hogeschool Leiden

Nucleus

Nucleus is de studievereniging voor studenten van de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. Nucleus is een plek waar je je medestudenten leert kennen en samen gezellige en educatieve dingen doet. 

-

SV Nucleus de kern van je opleiding!

-

Maandelijkse activiteiten

Iedere maand zijn er verschillende activiteiten. Elke 3e donderdag van de maand organiseren wij onze themaborrel waar je met je medestudenten kan bijpraten onder het genot van een drankje in onze stamkroeg. Daarnaast zijn er iedere maand leuke activiteiten, zoals poolen, spelletjesavond of een excursie naar een museum. Naast de gezelligheid biedt de vereniging ook ondersteuning bij je studieloopbaan. Zo kan je altijd terecht bij ouderejaars met al je studievragen en organiseren we evenementen waarbij je je kan oriënteren over welke minor(stage) of afstudeerstage je wil gaan doen! Zo krijg je een beter beeld van wat je later in de praktijk te wachten staat. 

Schoolbenodigdheden

SV Nucleus biedt haar eigen labjassen en labsets aan, die voldoen aan de voorwaarden van de hogeschool, voor een echte studentenprijs. Labjassen en labsetjes kan je bestellen via www.svnucleus.nl/shop. Ook kan je via connecties binnen de vereniging gemakkelijk tweedehands studieboeken overkopen van ouderejaars die deze niet meer nodig hebben.

Bovenop alles bieden we ook nog extra benodigdheden voor je studie, zoals handige Chemnote schriften! Kijk voor meer informatie in onze webshop. 

Introductiekamp eerstejaars

Voor aankomende studenten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (B&M) of Chemie organiseert Nucleus een introkamp aan het begin van het nieuwe studiejaar. Tijdens het kamp leer je andere studiegenoten en de vereniging kennen. Wil je hier meer over weten? Houd dan onze site, Instagram (@sv_nucleus) en Facebook in de gaten. 

Let op: wegens COVID-19 zal het introductiekamp 2020 - 2021 helaas niet doorgaan.

Studiereis

Ieder jaar vertrekken we met een gezellige groep mensen erop uit en gaan we op reis. Tijdens de reis bezoeken we andere laboratoria en bezoeken we de plaatselijke universiteit. Daarnaast is er altijd nog ruimte om de stad te verkennen en leuke dingen te doen. Ook kan je zo kijken of een stage in het buitenland wat voor jou is.

Lid worden?

Al voordat je begint met de studie kan je je aanmelden voor de vereniging. Dit kan je doen via svnucleus.nl/inschrijven. Voor slechts €10,- per jaar kan je je aanmelden voor het introkamp en de studiereis én krijg je ledenkorting op al onze activiteiten.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over onze studievereniging en evenementen op de Facebook pagina of website. Heb je nog vragen? Dan kan je ons gerust mailen via [email protected]