Hogeschool Leiden

J.S.V. Libra

J.S.V. Libra is de studievereniging voor studenten van HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening. Binding tussen de opleiding en de praktijk, gecombineerd met veel plezier en gezelligheid is waar het bij Libra onder andere om gaat. Daarbij komen de studenten in contact met andere jaarlagen en klassen waardoor de studenten een netwerk kunnen opbouwen.

Hogeschool Leiden

Wat doen we?

Wij organiseren veel activiteiten. Door studiegerelateerde activiteiten brengen wij de jurist in de praktijk. Denk hierbij aan uitjes naar de rechtbank, een ministerie en de Tweede Kamer. Niet alles is studiegerelateerd, zo zijn wij bijvoorbeeld fanatiek bowlers en borrelen we iedere maand samen. Andere voorbeelden van activiteiten zijn een boottochtje, de kroegentocht en de jaarlijkse eindbarbecue. We vinden het hartstikke leuk als onze leden aan veel activiteiten deelnemen, maar bij ons is er niks verplicht. 

Wij zorgen voor binding tussen de opleiding en de praktijk, gecombineerd met veel plezier en gezelligheid.

Wat levert het jou op?

De contributie is een tientje per jaar. In ruil daarvoor ontvang je korting op je boeken als je deze bestelt via de HL-Bookshop. Op deze manier heb jij binnen no-time je contributie terugverdiend. Daarnaast bieden wij jou de kans om jezelf te ontwikkelen als jij hier behoefte aan hebt. Je kunt jezelf altijd aanmelden voor een functie in een van onze commissies. Als je nog meer wil, kan je altijd solliciteren voor een bestuursfunctie. Ervaring leert, advocaten zijn hier dol op. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze studievereniging, kijk dan op de website van J.S.V. Libra, op de Facebookpagina, op de Instagrampagina of neem contact op via [email protected].

Foto bestuursleden J.S.V Libra
V.l.n.r. Sterre de Fockert, Josien Bijl, Jolien Hendriks en Demi Visser