Hogeschool Leiden

12 uur in Leiden als student

Voor een beeld van een opleiding ga je naar een Open Dag. Als je meer wilt proeven, dan ga je Proefstuderen of loop je een dagje mee. Maar wat als je nou benieuwd bent naar hoe het is om student in de stad Leiden te zijn? Student Liza neemt je mee en laat je een paar van haar favoriete plekjes in Leiden zien. Zo kan jij alvast een beetje ervaren hoe het is om als student in Leiden rond te lopen.
 

09:00 Begin de dag met een run

Ik vind het lekker om de dag beginnen met sport. Voor mij is het de manier om goed wakker te worden en mijn hoofd actief te krijgen. Normaal gesproken sport ik bij het Universitair Sport Centrum (USC) in Leiden, maar door het mooie weer kies ik er vandaag voor om te gaan hardlopen in het park. Ik woon zelf om de hoek van een park dat midden in de weilanden ligt; echt een mooi gezicht om daartussen te rennen. Het is in Leiden ook gebruikelijk om een rondje over de Singels (de grachten van Leiden) te doen.

Hogeschool Leiden


11:00 Tijd voor koffie

Na het sporten spreek ik af om met studiegenootjes ergens te gaan studeren. Onderweg stop ik eerst nog even voor een kopje koffie. Ik ben gaan zitten in de Coffeecompany: een klein koffiezaakje op de hoek van de Breestraat. Terwijl ik mijn koffie drink, sla ik ook alvast mijn laptop open om aan wat dingen te beginnen. Wat ik zo leuk vind aan de locatie van de Coffeecompany is dat je aan het raam kan zitten en iedereen in de drukke Breestraat voorbij kan zien komen. Lekker mensen kijken (en eigenlijk niet zoveel werken) dus!

Hogeschool Leiden


13:00 Studeren in het Mediacentrum

Ik studeer zelf het liefste buiten de deur. Thuis raak ik altijd snel afgeleid door huisgenootjes of word mijn kamer me al snel te klein en voel ik me opgesloten tussen vier muren. En stiekem vind ik het fijn om tussen de studenten te zitten die allemaal hard bezig zijn. Het motiveert me toch een beetje meer om ook daadwerkelijk wat te doen. Als student van Hogeschool Leiden kun je gemakkelijk gebruik maken van het Mediacentrum of andere studieplekjes in de hogeschool.


16:00 Verdwaald raken in een andere wereld

Na al het studeren heb ik wel even zin om eruit te gaan. Zelf ga ik graag af en toe eens naar de Hortus Botanicus van Leiden. Hier kun je door de verwarmde kassen wandelen en jezelf in een andere wereld wanen. Perfect om even je hoofd leeg te maken en je gedachten te resetten. Je kunt hier trouwens ook prima met een studieboek zitten en studeren. Ze hebben namelijk genoeg tafeltjes en plekjes, zowel binnen als buiten de kassen.

Hogeschool Leiden


19:00 Eazie de peazie

Na de Hortus ben ik nog even teruggegaan naar de hogeschool om nog mijn laatste dingen voor mijn studie af te maken. Tegen een uurtje of 19:00 begint mijn maag wel te rommelen en ik bedenk ik me dat ik echt geen zin meer heb om nog boodschappen te moeten doen en te koken. Na zo’n dag studeren wil ik liever lekker snel en makkelijk wat eten. Voor een echt studiemaaltje ga je naar de Eazie en haal je een wokmaaltijd. Deze wokmaaltijden van de Eazie zijn een begrip bij zo’n beetje elke student in Leiden. Makkelijk, lekker en ook nog eens een gezonde optie. Dikke prima dus.

Hogeschool Leiden


21:00 Kaarten in de kroeg

In de middag had ik een vriendinnetje van mijn studie geappt om te vragen of zij plannen had voor de avond. Want tja, na een dag studeren heb ik wel zin om ’s avonds nog wat leuks te doen met vrienden. We spreken af in een lokale kroeg dat heet ‘In den Oude Marenpoort’, maar iedereen kent het als de Mapo. Het is een doordeweekse avond dus vragen we aan de barman een pakje kaarten. Zo spelen we de avond lekker weg. Na mijn derde drankje vind ik het mooi geweest. Op naar huis, want morgen begint een nieuwe dag.

Hogeschool Leiden


Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan ook eens de pagina over Studeren in Leiden.