Links: rode trap Hogeschool Leiden. Rechts: studentdecaan Annelies Hoofdman en student Aisha Arif.

Studie combineren met topsport

Ben je van plan om je studie te combineren met topsport? Dan is het belangrijk om al voor de start na te gaan wat hiervoor nodig is. De studentendecaan kan je hierbij helpen. Maak daarom tijdig een afspraak via het contactformulier.

Kan ik mijn studie combineren met (top)sport

Het combineren van topsport met een studie vraagt om de nodige flexibiliteit. Trainingsuren, wedstrijden en toernooien sluiten niet altijd even goed aan op het studieprogramma. Je zult dus goede afspraken moeten maken met je opleiding om tot een nauwkeurige studieplanning te komen.

Wat kan de studentendecaan voor je betekenen

Hogeschool Leiden heeft geen standaardregeling om onderwijs op maat aan te bieden voor topsporters. Wel kun je samen met de studentendecaan de mogelijkheden en potentiële knelpunten onderzoeken (wat kun je doen als je lessen of tentamens gaat missen, hoe kun je studievertraging zo veel mogelijk voorkomen, etc.) en de haalbaarheid van je plannen. Welke mogelijkheden er zijn, is afhankelijk van jouw sport en welke opleiding je gaat volgen. Dit is altijd maatwerk.

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met een van de studentendecanen? Laat je gegevens achter, dan nemen zij per mail contact met je op.