Hogeschool Leiden

PRÉ HBO

Kent u leerlingen die toe zijn aan een extra uitdaging? Bij PRÉ HBO van Hogeschool Leiden ervaren deelnemers een jaar lang hoe het is om te studeren aan de hogeschool. Ze volgen werkcolleges, ontdekken waar hun talenten liggen en maken kennis met het doen van onderzoek.

Voor wie?

PRÉ HBO is er voor leerlingen van 4-havo die meer willen doen en ontdekken. Aanmelding verloopt via een vast contactpersoon van de school, meestal de decaan. Er is ruimte voor 24 leerlingen. De selectieprocedure bestaat uit het schrijven van een motivatiebrief en een gesprek met de contactpersoon van de school.

Hogeschool Leiden

Wat kunnen leerlingen verwachten?

Deelnemers aan het PRÉ HBO, komen van november tot juni iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur naar Hogeschool Leiden. De eerste periode maken ze kennis maken met hun medeleerlingen en leren ze meer over de hogeschool zelf. De verschillende opleidingen komen langs, ze krijgen een rondleiding door de hogeschool en ontmoeten studenten en docenten. In de tweede periode ontdekken ze welke talenten ze hebben en worden ze begeleidt bij het maken van het profielwerkstuk.

Begeleiding

Tijdens het programma geven de leerlingen zelf aan wat ze willen leren en ze gaan activiteiten organiseren die hun interesseren. Naast de lessen, gaan ze ook aan de slag met het profielwerkstuk. Deelnemers werken samen met leerlingen van andere scholen en worden begeleid door een PRÉ HBO-mentor van een middelbare school en twee docenten van Hogeschool Leiden.

Aanmelden

Wilt u als onderwijsinstelling PRÉ HBO aanbieden aan leerlingen van 4-havo? Neem contact op via pre.hbo@hsleiden.nl voor meer informatie.

Actueel

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van PRÉ HBO? Bekijk de agenda en het nieuwsoverzicht.