Je horizon verbreden Hogeschool Leiden

Beursfondsen en samenwerkingspartners

Studenten die naar het buitenland gaan kunnen in bepaalde gevallen een beurs krijgen. Op www.beursopener.nl staat een duidelijk overzicht van alle beschikbare beurzen. Studenten van Hogeschool Leiden die binnen Europa blijven kunnen een Erasmusbeurs aanvragen.

Beursfondsen

Sanne van Hoek (student HBO-Rechten) kon dankzij een beurs van het VSB Fonds starten aan een master in Berlijn. De beurs van het VSB Fonds is bedoeld voor maatschappelijk betrokken studenten.

Hogeschool Leiden

Sanne: "Studeren in het buitenland is minder complex dan ik dacht dankzij de verschillende beursmogelijkheden. De hogeschool heeft een heel actieve ‘International Office’ waar je altijd binnen mag lopen als je vragen hebt. Zij hebben mij goed geholpen, al moet je het ‘echte regelen’ van alle formulieren, handtekeningen etc. zelf doen. Als je er de tijd voor neemt en het to-do-lijstje van de International Office volgt, moet het goedkomen!”

Nieuwsgierig naar de ervaringen van Sanne van Hoek in Berlijn?  ( pdf, 641 KB )

Holland Scholarship

Studenten die naar een plek buiten Europa gaan kunnen een Holland Scholarship aanvragen. Per jaar stelt Hogeschool Leiden vier van zulke beurzen beschikbaar. Speciaal voor pabostudenten bestaat de CILO-beurs.

Erasmuspartners

In het kader van het Erasmusprogramma heeft Hogeschool Leiden al vele jaren een netwerk van zo'n dertig samenwerkingspartners in Europa. Binnen dit programma wisselen studenten en docenten studie- en stageperiodes en werkbezoeken uit.

Huisvesting

Als je een deel van je studententijd in het buitenland doorbrengt is het mogelijk om via de website van Housing Anywhere een kamer te vinden. Hogeschool Leiden is een samenwerkingsverband aangegaan met deze organisatie, zodat studenten op een betrouwbare manier aan een kamer kunnen komen. Ook is het mogelijk om kamers via deze website voor een korte periode te verhuren aan internationale studenten.

Meer informatie

Studenten van Hogeschool Leiden kunnen op ELO allerlei interessante informatie vinden over studie en stage in het buitenland. Ook kun je je verder oriënteren op wilweg.nl.