DNA

Verdiepend Honoursprogramma: Science & Techonology

Voor wie Studenten van de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Bio-informatica en Chemie
Duur Eén tot drie jaar (je kunt het gehele programma volgen of je kunt kiezen voor één of twee jaar)
Instroom Bij aanvang van een collegejaar
EC's 10 EC per jaar
Samenstelling Individueel of in groepsverband
Wat Toegepast wetenschappelijk onderzoek: uitdagende authentieke vraagstellingen uit de beroepspraktijk

Zoek jij naast jouw studie meer verdieping binnen, of in het verlengde van, het vakgebied waarvoor jij wordt opgeleid? Het verdiepend Honoursprogramma van de faculteit Science & Technology biedt studenten van de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Bio-informatica, Chemie en het Middelbaar Laboratorium Onderwijs de mogelijkheid om zich tijdens de opleiding verder te ontwikkelen als onderzoekend professional. Hierbij word je begeleid door de opdrachtgever en een coach. Zo kun jij je maximaal ontwikkelen samen met studenten van een andere opleiding (interdisciplinair).

Wat ga je doen?

Individueel of in groepsverband participeer je in onderzoek naar vraagstukken in opdracht van het Leiden Center for Applied Bioscience (het kenniscentrum van de faculteit S&T), het LUMC en andere bedrijven en kennisinstellingen binnen het Leiden Bio Science Park. Ook kun je met een eigen onderzoeksvoorstel aansluiting zoeken bij een relevante (potentiële) opdrachtgever. Je voert toegepast onderzoek uit dat direct aansluit bij de behoefte van onze opdrachtgevers. Op deze manier draag je bij aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken waar onze partners aan werken.

De minimale tijdsbesteding, flexibel in te vullen naast je opleiding, is gelijk aan 10 EC. Dit is 280 uur per jaar.

Welke competenties ontwikkel je hierbij?

Het programma is gericht op het verkrijgen van competenties die relevant zijn voor jou als toekomstig beroepsbeoefenaar binnen het werkveld. Naast verdieping ontwikkel je ook nieuwe competenties op bijvoorbeeld het gebied van ondernemerschap of management. Alle inzichten die je hierbij ontwikkelt, worden ook gedeeld met jouw opleiding en het werkveld. Zo geef je een lezing, schrijf je een artikel en/of organiseer je een activiteit waar (toekomstige) professionals in het werkveld en het onderwijs van profiteren. Je maakt dus echt een verschil!

Toelatingsvoorwaarden, selectieprocedure en certificaat

Het verdiepend Honoursprogramma start bij aanvang van een collegejaar. Het volgen hiervan vraagt wel wat van je. Het is een extracurriculair programma wat je naast je reguliere opleiding volgt in je eigen tijd. Dit vraagt om commitment, discipline en doorzettingsvermogen.

Selectieprocedure

Voor deelname aan het verdiepend Honoursprogramma vindt dan ook een selectieprocedure plaats. Dit begint bij het insturen van je motivatiebrief en curriculum vitae. Vervolgens word je uitgenodigd voor een eerste selectiegesprek. Hierin staat jouw motivatie centraal. Bij een positieve uitkomst volgt een tweede gesprek met een potentiële opdrachtgever. Tijdens dit gesprek wordt dieper ingegaan op jouw drive voor onderzoek. Wanneer ook dit gesprek een positief resultaat heeft ben je toegelaten tot het programma.

Certificaat

Als je het hele verdiepende Honoursprogramma of delen daarvan (tenminste één jaar) volgt met goed resultaat, ontvang je een Honourscertificaat.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit traject? Neem dan contact op met Tom Smeets via smeets.t@hsleiden.nl of Nico Boot via boot.n@hsleiden.nl.