Team Challenge #Truestories

Team Challenge #TRUESTORIES

In onze maatschappij zijn we veel met onszelf en onze eigen wereld bezig. Informatie over anderen komt tot ons via sociale media zoals Facebook en Instagram en het nieuws geeft ons een kijkje in de wereld daarbuiten. Vaak zien we in kranten, op nieuwssites en op tv angst. Angst voor anderen, voor de 'vreemde' aan de overkant. Wij vinden dat dit anders kan en dat er meer ontmoetingen moeten en kunnen zijn met die 'vreemde' aan de overkant. Dan leer je dat die 'vreemde' ook mens is, iemand met een verhaal over prestaties, wensen en dromen. Organiseer de ontmoeting en doe mee met de Team Challenge #TRUESTORIES.

Wat ga je doen?

Tijdens deze Team Challenge organiseer je samen met andere studenten een event dat in het teken staat van ontmoeting. In samenwerking met mensen met een vluchtelingenachtergrond en externe partijen gaan wij de studenten van Leiden het belang van positiviteit en openheid voor de ander in deze maatschappij meegeven. Het event vindt plaats op Wereldvluchtelingendag.

Dat is niet alles! In de aanloop van dit event haal je ook geld op voor het project Changing Stories. Zij zetten zich in voor kindertheater in kamp Moria en proberen de kinderen een stukje kind zijn terug te geven door samen het decor te maken en toneel te spelen.

Leeropbrengst

Naast dat je meer leert over mensen met een vluchtelingenachtergrond draag je bij aan een steeds groter maatschappelijk vraagstuk. Je leert om jezelf op communicatieve en creatieve wijze te uiten, interdisciplinair samen te werken met studenten van verschillende achtergronden en met externe partijen. Daarbij leer je de hogeschool op geheel andere wijze kennen.

Is een Honours Team Challenge iets voor jou en wat levert het je op?