Hogeschool Leiden

Team Challenge Sustainable Development Goals (SDG's)

Voor wie Alle ouderejaars studenten van Hogeschool Leiden die maatschappelijk betrokken, ondernemend en creatief zijn. 
Duur September 2019 - februari 2020
Instroom Start in september 2019
Wat Tijdens de Honours Team Challenge SDG's ga je evenementen organiseren om de SDG's meer onder de aandacht te brengen bij studenten.

We hebben het er continu over: de klimaatverandering, de bedreigingen, de uitputting van bronnen, de uitbuiting van mensen; dat het écht anders moet. En we ervaren ook allemaal hoe moeilijk het is om écht het verschil te maken. In de huidige complexe wereld met ingewikkelde vraagstukken, lijkt het niet eenvoudig om concreet bij te dragen aan een betere wereld. Toch is het makkelijker dan je denkt. Als je maar begint.

Wat doet Hogeschool Leiden?

Ook Hogeschool Leiden heeft een begin gemaakt. Zo is de hogeschool de eerste CO2 neutrale hogeschool en hebben we SDG-charter ondertekend. Ook is Hogeschool Leiden sinds 2011 een UNESCO-school. Maar uiteindelijk ontstaat het grootste verschil als een ieder op persoonlijke wijze een bijdrage levert. De leergemeenschap Sustainable Development Goals (SDG’s) faciliteert hierin.

SDG’s zijn een overkoepelende set van duurzame ontwikkeldoelen, opgesteld door de Verenigde Naties. Tussen 2015 en 2030 wordt gewerkt aan het behalen van deze doelen. Hogeschool Leiden heeft zich hieraan in 2019 gecommitteerd door de SDG-Charter te ondertekenen. Deze team challenge is een manier om hier invulling aan te geven.

Wat ga je doen?

De leergemeenschap SDG’s is een hogeschoolbreed netwerk van studenten, docenten en medewerkers, die kennis en ervaringen met elkaar delen, en initiatieven opstarten. Een broedplaats voor het verspreiden van het duurzaamheidsvirus. De leergemeenschap SDG’s inspireert en geeft verbinding. We hebben een gezamenlijke droom waaraan iedereen zich vanuit intrinsieke drijfveren kan verbinden: “Goed onderbouwd, in verbinding met de wereld”.

Tijdens deze Team Challenge ga je samen met de leergemeenschap SDG's deze gezamenlijke impact vorm geven. Dit ga je doen door:

  • te starten met een duurzame beweging onder studenten die zorgt voor blijvende aandacht voor de SDG’s.
  • het ontwikkelen van initiatieven op de vier lijnen van de leergemeenschap.
  • het organiseren van evenementen (te beginnen op 25 september) om de SDG’s bekend te maken, vooral bij studenten.
Hogeschool Leiden

Leeropbrengst

Als deelnemer aan deze Team Challenge draag je bij aan een steeds groter maatschappelijk vraagstuk. Je leert wat de SDG’s betekenen, vergroot je maatschappelijk bewustzijn en ontdekt wat jou en anderen hierin kan inspireren. Je leert de hogeschool op geheel andere wijze kennen en leert interdisciplinair samen te werken met medewerkers en studenten van verschillende faculteiten en diensten. Daarnaast ontwikkel je communicatieve, organisatorische en creatieve vaardigheden.

Is een Honours Team Challenge iets voor jou en wat levert het je op?