Hogeschool Leiden

Team Challenge Leergeld

Voor wie Alle ouderejaars studenten van Hogeschool Leiden. Het is belangrijk dat je gedreven bent; dat je jezelf wil inlezen in de situatie en de Stichting Leergeld; dat je resultaatgericht te werk gaat; dat je al kan, of wil leren om te presenteren voor kinderen en vooral niet te vergeten dat je het leuk vind om aan dit project te werken.
Duur 5 maanden
Instroom Vanaf september/oktober 2019
Wat Tijdens deze Team Challenge ga je samen met jouw groep aan de slag met het proces rondom een winactie van Stichting Leergeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar oud.

Armoede blijft nog altijd een groot onderwerp in Nederland. Er zijn nog steeds veel gezinnen die in armoede leven, maar liefst 1 op de 9 kinderen kan niet meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Er zijn verschillende organisaties die zich hiervoor hard maken. Die de gezinnen die armoede leven willen ondersteunen. Stichting Leergeld is een van deze organisaties. Zij willen dat alle kinderen een onbezorgde jeugd kunnen genieten.

Het is helaas tot op heden nog niet gelukt om alle mensen die in zo’n situatie leven te bereiken en daarom is het belangrijk dat daar wat aan wordt gedaan. Met deze Team Challenge kan er al een verschil worden gemaakt.

Stichting Leergeld Leiden en Omstreken

Stichting Leergeld Leiden en Omstreken zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar die ten gevolge van de financiële situatie in het gezin onvoldoende kunnen deelnemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten. Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dat zij wel mee kunnen doen. Het motto van Stichting Leergeld is dan ook: “Alle kinderen mogen meedoen’’. Hierbij kan jij helpen! 

Bekijk de video over Stichting Leergeld op Facebook

Wat ga je doen?

Afgelopen jaar is een team van vier enthousiaste studenten gestart om een winactie voor kinderen van 4 tot 18 jaar oud op te zetten. In deze Team Challenge pak je samen met jouw groep de communicatie met diverse lokale scholen op om de actie op te zetten en te verspreiden. Tijdens dit proces verdiep jij je onder meer in het vergroten van de binding van de twee doelgroepen aan de stichting. Je gaat een ontwikkel- en uitvoerend proces aan waarbij je een beroep doet op zowel jouw communicatieve vaardigheden als ondernemend vermogen. 

Je werkt ongeveer zes uur per week aan het project. Vanaf september/oktober 2019 rond je het project in vijf maanden af.

Leeropbrengst

Deze Team Challenge biedt een unieke ervaring om samen te werken met een grote stichting. Je krijgt inzicht in de problematiek die in Leiden en omstreken speelt en je leert om een product op te pakken en daarmee verder te gaan, maar wel hier je eigen draai aan te geven. Je leert contact te leggen en gesprekken te voeren met andere instanties en je werkt aan je presentatievaardigheden.

Lees de ervaringen van studenten die deelnamen aan het project