Hogeschool Leiden

Team Challenge EL CID

Voor wie Alle ouderejaars studenten van Hogeschool Leiden.  Doeners, denkers, dromers, creatievelingen, aanpakkers van alle opleidingen van zijn van harte welkom om zich aan te melden. Ben jij die student die even een stapje extra wil zetten als het gaat om duurzaamheid?  Belangrijk is dat je beschikbaar bent op de geplande dagen en je daarnaast ongeveer 4 uur per week kan inzetten.
Duur 6 februari t/m 6 mei 2020
Wat Tijdens deze Team Challenge ga je samen met jouw groep aan de slag om de EL CID verder te verduurzamen.

Bij grote evenementen zoals de EL CID komt helaas ook een bepaalde mate van vervuiling kijken. Ons doel is om deze vervuiling tot een minimum te beperken. Hiervoor hebben onze voorgangers de afgelopen jaren al grote stappen gezet, maar verbetering op dit gebied blijft een speerpunt dat de EL CID hoog in het vaandel heeft staan. Graag zouden wij de Honourscommunity willen vragen om ons te helpen bij het bedenken van innovatieve manieren om vervuiling te verminderen.

Voorbeelden van initiatieven van vorige jaren zijn: Sporks, Ecobekers, afvalscheiding, het inleveren van pizzadozen met als beloning een bon voor gratis pizza, grote verpakkingen inwisselen voor kleine verpakkingen etc. De vraag die wij hierbij hebben bedacht is: Wat zou de EL CID kunnen verduurzamen ten opzichte van vorige jaren?

De EL CID

Wij zijn de Enige Leidse Commissie Introductiedagen. Ieder jaar organiseert de EL CID een introductieweek om nieuwe studenten bekend te maken met de stad, studie en het studentenleven. Zoals je misschien kunt voorstellen staan wij door de grootsheid van het evenement voor verschillende uitdagingen. Zo hadden wij afgelopen jaar 3675 deelnemers, rond de 1.000 vrijwilligers, 29 evenementen en een heus Leids Eerstejaars Festival.

Tijdens de EL CID is het onvermijdelijk dat wij een ecologische footprint achterlaten. Een volledig duurzame EL CID is niet mogelijk. Maar, we kunnen wel streven naar een duurzamere EL CID.

Wat ga je doen?

Het project zal drie maanden duren en beginnen met de aftrap op vrijdag 6 februari 2020 en eindigen met een eindpresentatie op donderdag 7 mei 2020. Er is wekelijks een meeting op donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De project zal worden geleid aan de hand van Scrum. Een manier van projectmatig werken dat komt uit de IT. Door in verschillende fasen te werken en in de tussentijd feedback te ontvangen van de opdrachtgever zorgt dit voor een mooi en rond product waarmee wij, als opdrachtgever, verder aan de slag kunnen. Er wordt gewerkt met sprints, elk van een maand. Na iedere maand zal een feedbackronde plaatsvinden met de enkele leden van de EL CID die vervolgens feedback zullen geven op het product om zo het product verder te kunnen verfijnen.

Leeropbrengst

Tijdens dit project leer je hoe je mee kunt werken in een groot evenement zoals de EL CID. Je leert creatieve oplossingen te ontwikkelen voor een heel relevant probleem.  Wanneer de teamleden van de Honourschallenge zich voldoende inzetten, zal dit vanuit de EL CID worden beloont door een bandje tijdens de EL CID, waarmee de studenten toegang hebben tot alle evenement van de EL CID tijdens de week.