Hogeschool Leiden

Team Challenge Bolivia

Wil jij samen met studenten van andere opleidingen een educatief programma opzetten voor jongeren in Bolivia die een misdaad gepleegd hebben? Doe dan mee aan de Team Challenge Bolivia!

Wat ga je doen?

In het detentiecentrum COMETA in Bolivia zitten jongeren van 12 tot 18 jaar die een misdaad gepleegd hebben en hun straf moeten uitzitten. De leefomgeving is slecht, er zijn weinig voorzieningen of psychische hulpverlening.

Tijdens de Team Challenge Bolivia ga je in samenwerking met de organisatie Serve Abroad een educatief programma opzetten voor deze jongeren om terugval te voorkomen. Samen met twee of drie studenten vanuit verschillende opleidingen verdiep je je in de doelgroep, ga je op zoek naar succesvolle voorbeelden van soortgelijke educatieve programma’s en ontwikkel je vervolgens een programma voor deze jongeren. 

Leeropbrengst

Bij deze team challenge vergroot je je maatschappelijk bewustzijn. Je krijgt kennis van culturele verschillen en vergroot je kennis van internationale ontwikkelingen. Door samen te werken met studenten vanuit verschillende opleidingen leer je je eigen vakgebied te overstijgen. Je benadert het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven en komt daarmee tot vernieuwende inzichten en sociaal innovatieve oplossingen. Je leert kritisch te kijken naar het probleem en met een ondernemende en nieuwsgierige houding leer je hoe je een betekenisvolle bijdrage kan leveren.

Is een Honours Team Challenge iets voor jou en wat levert het je op?