Hogeschool Leiden

EL CID: het begin van je studententijd

De EL CID verzorgt de introductieweek voor de eerstejaarsstudenten van Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. Je maakt op een leuke manier kennis met je studie, de hogeschool, de stad Leiden en het studentenleven. Benieuwd hoe onze studenten de week ervaren?

"Ik heb het gevoel alsof ik ze al jaren ken"

Hogeschool Leiden

Aankomende studenten van de opleiding Vrijeschool Pabo Mirjam en Femke zitten helemaal op hun plek bij de EL CID. Mirjam (rechts): “De sfeer is goed, iedereen is vrolijk en gezellig. Het lekkere weer helpt ook mee natuurlijk. Femke (tweede van links) sluit zich hierbij aan: “Door de EL CID leren wij Leiden ook beter kennen. Wij zijn bij verenigingen langs geweest, kroegjes bezocht en gefeest. Ik vind vooral het centrum van Leiden leuk. Gezellig, kleinschalig, maar wel veel keuze. Ik ken deze meiden pas twee dagen maar ik heb het gevoel alsof ik ze al jaren ken.” Mirjam: “Ik ga mij denk ik wel aanmelden bij een studentenvereniging. Ik was gisteren bij een reisvereniging en die klonk erg leuk. Als ik het ga doen, wacht ik nog een jaar. Eerst nog even oriënteren in Leiden en bij mijn opleiding.”

Hogeschool Leiden

“Wij beleven de EL CID van achter de schermen”

Hogeschool Leiden

Annabel (links) en Marijke (rechts) zijn dit jaar voor het eerst crewlid. Annabel: “Het is leuk om als crew te zien hoe het er aan de andere kant aan toe gaat. Wij beleven net als vorig jaar de hele EL CID mee, alleen dan van achter de schermen.” Studenten die geen EL CID lopen hebben echt iets gemist volgens Marijke: “Je leert al gauw je studiegenoten kennen, de hogeschool, maar ook de stad zelf. Ja, EL CID is echt een aanrader!”

“Een heel leuk begin van je studententijd”

Hogeschool Leiden

Sophie (links): “De studie Toegepaste Psychologie sprak mij meteen aan, omdat het een combinatie is van psychologie en het dagelijkse leven. Het klinkt heel interessant.” Janne (rechts): “Ik ga vanaf september starten met de Vrijeschool Pabo. De sfeer op de hogeschool is heel fijn en gezellig. Tijdens EL CID leer je iedereen kennen. Dat is belangrijk om het hier snel naar je zin te krijgen. Sophie: “Een heel leuk begin van je studententijd.”

“Het leukste aan de El Cid is de relaxte sfeer”

Hogeschool Leiden

Thomas en Eise starten vanaf september met de opleiding Informatica. Thomas (rechts): “Leiden is lekker dichtbij, want ik woon zelf in Voorhout. Ik loop vooral EL CID om mensen te leren kennen.” Eise (links): “Het leukste aan de EL CID is de relaxte sfeer. En ik kreeg gister bij SSR gratis bier. Ook niet verkeerd!” Thomas: “Ik mag nog geen bier, want ik ben 17. Maar ik vond het tennissen in het sportcentrum erg leuk.” Eise: “Wie weet gaan we volgend jaar op kamers in Leiden. Eerst nog even rondkijken in de stad.”

“Je merkt dat heel Leiden in het teken staat van de EL CID”

Hogeschool Leiden

Thijs (tweede van links) vindt de EL CID leuker dan verwacht. “De hele stad doet mee, niet alleen de hogeschool. Overal waar je kijkt zijn er mensen op straat. Iedereen is heel vriendelijk en relaxt.” Nina (rechts) beaamt dat: “Je merkt dat heel Leiden in het teken staat van de EL CID. Dat maakt deze week zo leuk.” Nina (links): “Leiden is een hele leuke studentenstad. Je voelt je hier inderdaad meteen welkom. Er zijn veel verenigingen en er hangt een goede sfeer. Leiden voelt als een warm bad.”