Hogeschool Leiden

Spelend leren | COIL expertisegebied

Spelen en leren gaan hand in hand en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Spel wordt vaak gezien als iets voor kinderen. Volwassenen spelen vaak niet meer terwijl dit ook voor hen belangrijk is. Volwassenen spelen in teamverband, bij sportclubs, koor, een theatergroep of gamen online. Spel is een hobby en doe je in je vrije tijd. Hiermee laten we kansen liggen want als we de kracht van spel benutten ondersteunt dit het welbevinden en versterkt het de kwaliteit van ons werk. Het bevordert het creatief en flexibel denken waardoor we meer mogelijkheden zien en kunnen benutten. Door spelend te leren leer je jezelf en collega’s op een andere manier kennen. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen wat tot verrassende situaties kan leiden. Als je speelt ervaar je letterlijk en figuurlijk ruimte. Je krijgt zicht op leerprocessen omdat de spelsituatie je uitnodigt in het hier en nu te zijn. Wij vinden spel zo belangrijk, dat het naast onze werkwijze, ook een van onze expertisegebieden is. Lees meer over wat Centrum onderwijs & innovatie Leiden je kan bieden binnen het expertisegebied Spelend leren.

Aanbod

spelend leren

Bekijk hieronder het aanbod op het gebied van Spelend leren. Of bekijk het volledige aanbod van COIL.

Aanbod Open inschrijving Maatwerk
Specialist Jonge Kind - opleiding V V
Trajecten Outdoor Living & Learning Academy V V
Specialist Jeugdliteratuur in het basisonderwijs - opleiding V V
Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO) - cursus V V
Lego® Serious Play® - workshop   V
Vakspecialist Muziek - opleiding V V
Train de Trainer Muzikaal Spel - cursus V  
Individuele coaching   V
Teambegeleiding   V
Studiedag/workshop op maat   V
Expertisegebied Spelend leren

"Ik vond het moeilijk om te bedenken hoe ik mijn leerlingen op andere manieren kon laten leren. Ik was het zo gewend om de methode te volgen, maar ik wilde het graag anders! Ik sprak bij COIL met iemand van Spelend leren. Dat gaf me zoveel energie! Ik sprak erover met mijn directeur en mijn collega en ik mochten samen de opleiding gaan doen, zodat we er op school gelijk mee konden experimenteren. We vinden het heel fijn om het samen te doen; we proberen samen dingen uit in de klas en we kunnen onze verschillen goed gebruiken. Daarnaast is het gewoon veel leuker om samen te leren!"

Ervaring van een leerkracht PO

Neem contact op

Heb je een scholingsvraagstuk of interesse in een traject op maat voor jouw organisatie? Laat je gegevens achter dan nemen we contact met je op. Op basis van de leervraag geven we advies over welk ontwikkel- of maatwerktraject goed bij jou of jouw team past. Maak alvast kennis met Marieke en Loes.

e: ierschot.van.m@hsleiden.nl, tel: +31 (0)6 481 337 12

Marieke van Ierschot | COIL Expert Spelend leren

e: [email protected], tel: +31 (0)6 481 337 12

e: hoff.vt.l@hsleiden.nl, tel: +31 (0)6 481 338 05

Loes van' t Hoff | COIL Expert Spelend leren

e: [email protected], tel: +31 (0)6 481 338 05