Centrum onderwijs en innovatie Leiden

Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL)

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Bekijk het nascholingsaanbod van COIL

Wat brengt het jou

Wanneer je buiten je comfortzone treedt en jezelf verder ontwikkelt, levert dat veel mooie dingen op. Wat kun je verwachten als je met ons aan de slag gaat? Je zult zien dat je: 

  • energie krijgt van het leerproces meer plezier krijgt in je werk.
  • zelfvertrouwen groeit.
  • meer inzicht krijgt; heel fijn om iets beter te begrijpen.
  • vaardiger wordt.
  • leert om dingen op een andere manier aan te vliegen.
  • onbenutte capaciteiten en kwaliteiten ontdekt van jezelf.

Onze werkwijze

We werken binnen COIL vanuit vijf kernwaarden: Ruimte, Vertrouwen, Verbinding, Bewustzijn en Energie. Deze kernwaarden komen tot uiting in ons aanbod en onze activiteiten, maar ook in hoe je ons ontmoet en in hoe wij werken. Vanuit een holistische visie kijken we naar de mens als geheel – hoofd, hart en handen. We maken dus niet alleen gebruik van kennis, analyse en denkkracht, maar ook van doen, ervaren, voelen en je bewust worden van je handelen. Zo maken we het praktisch en toepasbaar!

Onze expertisegebieden

Wij doen wat bij ons past, waar we in geloven en waar we goed in zijn. Zo hebben we kennis, ervaring en expertise op een aantal specifieke gebieden.

Lees meer over onze expertisegebieden

Ruimte voor ontwikkeling

Wat ons betreft mag er in het onderwijs meer ruimte worden gemaakt voor de ontwikkeling van iedere leerling en student, of eigenlijk iedere lerende. Echt ruimte voor de individuele ontwikkeling, het eigen proces. Als docent, leraar of anderszins begeleider kun je die ruimte creëren. Wij maken hierin gebruik van de Natuur, Spelen & Bewegen, Kunst en Muziek.

Wanneer je bij ons deelneemt aan een training of wanneer je ons vraagt om een studiedag voor jullie team te verzorgen, dan kun je van ons verwachten dat we ruimte zullen maken voor 'andere manieren van onderwijs'. Bedoeld om jou een ervaring te bieden, ter inspiratie, want jij wilt wellicht ook meer ruimte maken!

Roos van der Voort | manager COIL

"Vaak gaat alle aandacht naar wat er vandaag en morgen allemaal moet. Dat is ook belangrijk, maar zo verandert er weinig. Als je je echt wilt ontwikkelen, moet je in beweging komen."

Roos van der Voort | manager COIL

Advies & begeleiding

Je kunt jezelf op heel veel gebieden verder ontwikkelen en dit kun je op verschillende manieren doen. Individueel, in een groep of met je eigen team, online of fysiek, een korte training of intensieve opleiding; allerlei keuzes en we nodigen je ook zeker uit om in beweging te blijven. Ons expertteam kan je daarin adviseren om een passende route te vinden. Het kan daarin ook zijn dat we doorverwijzen naar een ander instituut, want wij bieden niet alles zelf aan.

Maak kennis met het expertteam van COIL

Samenwerkingsverbanden

Wij geloven in SAMEN. Samen leren en samen werken. Daarom werken wij samen met een uitgebreid netwerk van partners, waarin ieder eigen specifieke kwaliteiten inbrengt. Onze partners zijn: Het LEFOutdoor learning & living academy (OLLA)Penta NovaRuimtehoudersLucas onderwijsDock20LPNPO, Stichting vol van lezenVereniging Agora Onderwijs en Kanjertraining.

Relevante documenten