Hogeschool Leiden

Centrum Management en Bedrijf

Sterker in de markt staan, betekent investeren in uw medewerkers en in kennis. Dat weet u als geen ander. Maar heeft u er weleens aan gedacht om juist die expertise te zoeken bij Hogeschool Leiden? Bijvoorbeeld om de managementkwaliteiten van uw personeel verder te ontwikkelen of hun kennis te versterken, hulp in te zetten om een verandertraject in goede banen te leiden of ondersteuning bij het zinvol inzetten van social media. Stuk voor stuk complexe kwesties die vragen om specifieke kennis. Het Centrum Management & Bedrijf van Hogeschool Leiden heeft die expertise. 

Onderzoek en opleidingen voor bedrijven

Wij verzorgen onderzoek en opleidingen voor bedrijven en organisaties. Het Centrum Management en Bedrijf is thuis op alle terreinen die ondersteunend zijn aan de core business van een organisatie: management, recht, human resource management, financiën, marketing en communicatie. Verder maken we gebruik van de specifieke deskundigheid van de hogeschool op het gebied van zorg, techniek en onderwijs én kunnen we putten uit een groot netwerk van externe deskundigen bij de universiteit, andere hogescholen en uiteenlopende marktpartijen. 

Maatwerk en concrete oplossingen

Wij helpen u graag om uw vraagstuk scherp te definiëren en de gewenste opbrengst vast te stellen. Gezamenlijk ontwikkelen we een traject. Dit kan bestaan uit onderzoek, training of opleiding of juist een combinatie daarvan. Afhankelijk van de benodigde kennis en vaardigheden, stellen we een deskundig team samen. Wij zijn pas tevreden als ons onderwijs en onderzoek uw vraag ook echt beantwoordt. Dus geen vrijblijvende standaardpakketten, maar juist concrete maatwerk oplossingen. Onze docenten en onderzoekers beschikken over ruime praktijkervaring en vormen een inspirerend team. De medewerkers van het Centrum spelen flexibel in op de behoeften en het niveau van de deelnemers en weten theorie en praktijk naadloos aan elkaar te koppelen. Hogeschool Leiden is een lerende organisatie die staat voor kwaliteit. Onze post hbo-opleidingen zijn erkend door Stichting Post HBO. We werken intensief samen met branche-instituten en vakspecialisten zodat onze scholing altijd van hoog niveau is.

We bieden:

  • Maatwerk in scholing en onderzoek, incompany of op de hogeschool. Voorbeelden zijn managementopleidingen voor de gemeente Leiden en het Kennemer Gasthuis, een training gesprekstechnieken voor de gemeente Haarlemmermeer, onderzoek naar zorgloketten in de Wet maatschappelijke ondersteuning en onderzoek naar een nieuwe opleiding voor jobcoaches.
  • Cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, international public health of financiële processen.
  • Erkende post-hbo opleidingen op het gebied van management, mediation en international public health.