Hogeschool Leiden

Workshop Laboratory Diagnosis of Human Parasitic Infections succesvol afgerond

Van 25 tot 29 januari 2016 volgden 20 cursisten met veel enthousiasme de internationale workshop Laboratory Diagnosis of Human Parasitic Infections.

De opleiding is ontwikkeld door Leiden University Medical Center (LUMC), Department of Parasitology and Boerhaave CME en wordt mede georganiseerd en gegeven door het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). Deelnemers van deze lichting kwamen vanuit heel Europa, van Noorwegen en Zweden tot Zwitserland en Kroatiƫ.

Hogeschool Leiden

Inhoud workshop

De workshop is zeer actueel en focust op de diagnose van belangrijke parasitaire infecties, die in de Europese routine laboratoria kunnen voorkomen. Naast theorie worden tijdens intensieve praktische training klinische monsters onderzocht met de microscoop, real-life cases nagespeeld en wordt er geoefend aan de hand van fotoquizes. Aan het eind van deze cursus komen ook de minder voorkomende parasieten aanbod evenals de moleculaire diagnostiek. Het CBD kan terugkijken op een bijzonder geslaagde workshop, die alweer voor het volgend jaar staat gepland!