Hogeschool Leiden

Webinar: corona - virologie, vaccinaties en varianten

Het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD) van Hogeschool Leiden organiseert op woensdag 28 april 2021 een webinar over corona.

Ruim een jaar geleden begon de coronaviruspandemie. Het vaccineren is begonnen. Varianten duiken op. Is dit het begin van het einde van de pandemie of het einde van het begin? Docent, virologe Mareike van Duijl beantwoordt al jouw virusvragen in een webinar.

Met wat voor virus hebben we eigenlijk te maken? Waarom zijn gemuteerde varianten besmettelijker? Wat zijn mRNA- en vectorvaccins? Hoe is het gelukt deze zo snel te ontwikkelen en hoe betrouwbaar zijn de vaccins?

Dit en meer komt aan bod in de interessante webinar ‘corona – virologie, vaccinaties en varianten’ op woensdag 28 april van 19.30 - 20.30 uur (stellen van vragen is mogelijk via de chat tot 21.00 uur).

Het CBD, het nascholingscentrum van de faculteit Science & Technolgy, nodigt iedereen van harte uit voor deze laagdrempelige kennissessie. Meld je uiterlijk 27 april aan via deze link. Op de dag van het webinar ontvang je de link naar het webinar.

Over de docent

Mareike van Duijl is docent Microbiologie en Medische Biologie bij de faculteit Science & Technology. Ze studeerde Life Science & Technology aan de Universiteit Groningen en deed daarna de topmaster Medical and Pharmaceutical Drug Innovation. Tijdens haar promotieonderzoek naar de infectiemechanismen van het Denguevirus & Chikungunya-virus, werkte Mareike in het UMCG op een BSL-3 laboratorium, dat een hoog biologisch veiligheidsniveau heeft. Ze draagt haar kennis met veel enthousiasme over aan studenten en cursisten.

Mareike van Duijl

“De persoonlijke interactie met cursisten vind ik heel leuk, je kunt dan diep ingaan op een bepaald onderwerp.” 

Mareike van Duijl