Hogeschool Leiden

CBD cursussen Science & Cooking

Volg een opleiding, cursus of workshop op het gebied van Science & Cooking. In dit nieuwe vakgebied staan allemaal spannende dingen te gebeuren. Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden hebben de krachten gebundeld om de kennis in Nederland op het gebied van de wetenschap achter het koken te vergroten.

In februari 2018 start de unieke minor Science & Cooking aan Hogeschool Leiden. De faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden realiseert hiervoor een professioneel en toegankelijk keukenlaboratorium op het Leiden Bio Science Park. Een bijzondere plek waar wetenschap, koken en gastronomie met elkaar zijn verbonden. Hier kunnen professionals, wetenschappers, studenten en hobbykoks in samenwerking toegepast onderzoek doen, experimenteren en kennis delen.

Bij het CBD, het bij- en nascholingsinstituut van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden, kunt u vast voorproeven. U kunt kiezen uit de volgende cursussen op het gebied van wetenschappelijk koken:
Sous vide koken
Modernist cuisine basis
Smaak, geur en brein
Hitte en energie
Nieuwe apparatuur in de keuken
Poeders in de keuken

Momenteel is niet bekend wanneer de cursussen weer plaatsvinden. Wil je op de hoogte worden gehouden, vul dan ons interesseformulier in.

Maatwerk
Onze cursussen kunnen ook als maatwerktrajecten worden georganiseerd.

CBD cursussen en maatwerktrajecten worden verzorgd door docenten van Hogeschool Leiden in samenwerking met gastdocenten en vakspecialisten uit het werkveld.

Vragen?
Wij beantwoorden uw vragen graag via telefoonnummer 071-5188743/753 of via e-mail.

Over de docent

Danny Dukers is onderwijsmanager Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden. Hij studeerde Medische Biologie aan de VU en promoveerde in kankeronderzoek aan het VUMC waar hij werkte met state of the art laboratoriumapparatuur. Samen met François Geurds, sterren-chef van FG restaurant, deed Danny een aantal jaar mee aan kookwedstrijden, waarbij ze twee keer eerste van Nederland werden. In 2006 zijn François en Danny een food lab bij het restaurant begonnen waar de combinatie wetenschap en creativiteit zorgt voor bijzondere producten.