Hogeschool Leiden

Team Challenge

Studenten van verschillende opleidingen denken mee en werken aan concrete vraagstukken uit de beroepspraktijk.

Praktijk integreren in onderwijs én onderwijs integreren in de praktijk: bij Team Challenge werken studenten van verschillende opleidingen aan concrete multidisciplinaire vraagstukken van nationale en internationale opdrachtgevers.

Team Challenge zet op maat expertise in bij bedrijven en instellingen. Het speciaal samengestelde challengeteam gaat met de opdrachtgever aan de slag om een passend antwoord te vinden op de vraag vanuit bedrijf of instelling. De studenten van het challengeteam werken aan de vraag, uiteraard onder supervisie van ervaren docenten.

Geïnteresseerd in Team Challenge? Meld je aan om op de hoogte te blijven van nieuwe challenges

Meerwaarde voor bedrijven en organisaties

Studenten zitten vol met nieuwe kennis en vernieuwende ideeën waar bedrijven en instellingen direct van kunnen profiteren. Staat jouw bedrijf of organisatie open voor inspirerende ideeën? Vind je het waardevol om zelf ook te leren? Neem dan contact op om te kijken wat een challengeteam voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen.

Ook voor kleine bedrijven en organisaties is deelname aan Team Challenge interessant. Neem vrijblijvend contact met ons op om onze wederzijdse belangen te bespreken.

Meerwaarde voor studenten

De maatschappij vraagt steeds meer om flexibele werkers met innovatiekracht. Ondernemerschap en een onderzoekende houding zijn dan ook een must voor jonge professionals.

Team Challenge integreert de praktijk in onderwijs. Studenten uit de Team Challenge krijgen een unieke inkijk in de praktijk. Meedoen in een Team Challenge is bovendien een inhoudelijke en persoonlijke verrijking en krachtenbundeling van talenten doordat studenten van verschillende opleidingen met elkaar samenwerken: studenten leren omgaan met verschillende belangen en teamrollen. Kortom een unieke ervaring, die de studenten extra skills biedt, waarmee ze goed voorbereid de arbeidsmarkt kunnen betreden.

Meer lezen over de ervaringen de Team Challenge? Bekijk de terugblik van de challenge bij BioPartner Center Leiden