Hogeschool Leiden

Honours = meer willen, doen en ontdekken

We leven in een snel veranderende wereld waarin lef, creativiteit en een nieuwsgierige blik het verschil maken. Wij geloven dat het essentieel is om jezelf uit te dagen, de ander te ontmoeten en de wereld te ervaren.

Ga aan de slag met lef, creativiteit en een nieuwsgierige houding in Honours! Daag jezelf uit, leer de ander kennen en ervaar de wereld voorbij de grens van je opleidingsprogramma.

Bij Honours ontwerp je jouw eigen projecten en leerdoelen waardoor je jouw (verborgen) kwaliteiten nog meer kunt ontwikkelen. Je werkt samen met gemotiveerde studenten en docenten uit verschillende opleidingen en leert daardoor vanuit verschillende vakgebieden en invalshoeken naar een vraagstuk te kijken. Samen word je je bewust van de complexiteit van de wereld en kunnen jullie op creatieve wijze een bijdrage leveren aan innovatieve en duurzame oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken. Leren van én met elkaar. Dat is waar Honours van Hogeschool Leiden om draait.

Hogeschool Leiden

Voor wie?

Honours is er voor studenten die meer willen: meer persoonlijke ontwikkeling, meer dan hun eigen vakgebied, meer de wereld in en meer om zich verantwoordelijk voor te voelen. Meer dan vandaag en morgen. Honours is meer willen, doen en ontdekken. Honours is een goede match voor elke student die: 

  • vaak op de troepen vooruit loopt; 
  • verder kijkt dan zijn of haar neus lang is ; 
  • graag zijn of haar tanden ergens in zet; 
  • barst van de creatieve ideeën; 
  • een extra uitdaging naast of rondom de studie kan gebruiken; 
  • het anders wil doen!  

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten? Lees de verhalen van Jace, Astrid, Roderick, Eline en Verena

Wat kun je verwachten?

Binnen Honours bieden we verschillende trajecten en programma's aan. Lees meer over het Honours Social Leadership Program, de Honours Thema Trajecten en de Honours Experience

Waarom kiezen voor Honours?

Voor welk Honourstraject je ook kiest: je werkt altijd samen met studenten uit verschillende opleidingsrichtingen en/of -jaren. Op die manier kom je tot nieuwe persoonlijke inzichten en nieuwe inhoudelijke perspectieven. Je vergroot je maatschappelijk bewustzijn en je kritisch vermogen, ontwikkelt innovatieve ideeën en ontdekt hoe jij een betekenisvolle bijdrage kunt leveren aan de maatschappij en/of aan jouw vakgebied. Dit zijn kwaliteiten die voor elke toekomstbewuste professioneel van grote waarde zijn. Daarnaast breidt je jouw netwerk van studenten, docenten en organisaties uit én onderscheid je jezelf op de arbeidsmarkt, omdat je er ook een Honourscertificaat of Honoursbul mee kunt verdienen!

Studiepunten, bul en certificaten

Bij de succesvolle afronding van een programma of traject kun je een certificaat ontvangen ter waarde van 5 of 10 EC. Heb je minimaal 30 EC behaald? Dan ontvang je na het behalen van je diploma een Honoursbul. 

Als je iets extra’s naast je studie wil, meer verdieping zoekt en meer wilt doen en leren, past dit goed bij je. Met al de verschillende projecten is er sowieso voor iedereen wel iets bij Honours.

Jace | Student

Honours Onderwijs

Het onderwijs binnen alle trajecten geven we vorm aan de hand van vier pijlers: 

  • als student bepaal je je eigen leerdoelen, verleg je je grenzen en haal je het beste uit jezelf;
  • je ervaart de kracht van verschillende perspectieven door samen te werken met studenten en docenten vanuit verschillende achtergronden;
  • je buigt je over vakoverstijgende thema’s en kan daarmee voorbij de grenzen van je eigen vakgebied kijken.;
  • je werkt aan een echt vraagstuk vanuit de praktijk en leert hoe je daar vanuit jouw eigen kwaliteiten aan kunt bijdragen.

De Honoursbijeenkomsten vinden over het algemeen ‘s avonds plaats. De studiebelasting en de onderwijsvormen verschillen per traject en variëren tussen tussen de 4 en 12 uur per week.

Wat leer je bij Honours?

Honourscommunity

Binnen Honours leren we van én met elkaar. We geloven erin dat iedereen op zijn of haar eigen manier iets waardevols toevoegt. Iedereen is dan ook medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en de organisatie van het programma. Door mede-eigenaar te zijn van het programma, ontdek je wat je kwaliteiten zijn en hoe je kunt bijdragen aan een organisatie. 

Er zijn verschillende manieren om een bijdrage te leveren en daarmee een aantal vaardigheden te ontwikkelen. Zo kun je verantwoordelijkheid nemen voor de werving van projecten en kun je een Honoursavond organiseren, een event opzetten of een rol spelen bij de promotie van Honours. Bovendien heb je op die manier invloed op de inhoud van het programma. 

Meer weten?

Ben je student (of medewerker) bij Hogeschool Leiden en wil je meer weten over Honours? Bekijk dan de Sharepointpagina (enkel toegankelijk met een Hogeschool Leiden-account). Ben je (nog) geen student, maar wil je meer weten over Honours? Laat het ons weten via [email protected] 

Bekijk voor meer informatie ook Instagram en Facebook.