Honours Hogeschool Leiden

Introductie van het Honoursprogramma

Ben je ambitieus? Kijk je graag over grenzen heen? Wil jij jouw talent nog verder ontwikkelen buiten je bachelor-opleiding? Speciaal voor deze studenten biedt Hogeschool Leiden het Honoursprogramma aan.

Het Honoursprogramma biedt talentvolle en gemotiveerde studenten de kans het beste uit zichzelf te halen. Je wordt uitgedaagd tot nieuwe inzichten en innovatieve manieren van denken. Onder begeleiding van ambitieuze docenten, leer je hoe je jouw talenten optimaal kunt benutten.

Jouw interesses volgen

In het Honoursprogramma volg jij je eigen interesse en van daaruit werk je met studenten van andere opleidingen aan projecten aan maatschappelijk relevante thema's. Deze projecten worden ingebracht door externe organisaties, zoals 71x071, Provinciale Staten Zuid Holland, lectoren, regioregisseur, collega Honoursstudenten of door jouzelf. Voorbeelden van thema's zijn: Happy City, Studentstromen, Succes voor sociaal ondernemen, Samenwerken met een Polytechnic in Singapore, Ontwikkelingshulp aan kinderen met een beperking in Mali (Stichting Ciwara Kids) en Opzetten van een YouTube kanaal voor Honours.

Honourscommunity

Samen met andere Honoursstudenten vorm je de Honourscommunity. Deze gemeenschap vormt de basis voor alle initiatieven die je neemt, zoals het organiseren van een gastspreker, het brengen van een werkbezoek, een bijdrage leveren aan de organisatie van de programma inhoud, onderzoeken en netwerken. Centraal staat het ontwikkelen van je talenten; dus nog beter worden in wat je goed kunt en met plezier doet. Lol in leren!

Pablo (23), derdejaarsstudent Communicatie

"Op de hogeschool leer je niet alleen binnen de opleiding. Je kunt ook deelnemen aan activiteiten, zoals het Honoursprogramma, om je cv te versterken."

Pablo (23), derdejaarsstudent Communicatie

Lees het volledige verhaal van Pablo.

Naast je reguliere opleiding

Je volgt het Honoursprogramma naast je reguliere bacheloropleiding. Als jij je studie en het Honoursprogramma met goed gevolg afrondt, krijg je naast je bachelordiploma een Honoursbul.

Bekijk de opbouw van het Honoursprogramma