Honours talent Hogeschool Leiden

Iets voor jou

Honoursstudenten

Een Honoursstudent is open, nieuwsgierig, ambitieus en een doorzetter. Binnen het Honoursprogramma werk je veel samen met andere Honoursstudenten, meestal in projecten. Samenwerken ligt je dus. Bovendien durf je risico's te nemen door je project een totaal onverwachte wending te geven. Ook vind je het een uitdaging om mee te denken over de invulling van jouw Honoursprogramma.

Honoursprogramma

Kortom, het Honoursprogramma is iets voor jou als je:

 • uitdaging zoekt
 • initiatiefrijk, innovatief, nieuwsgierig, creatief, origineel en zelfstandig bent
 • een brede belangstelling hebt die verder reikt dan je eigen vakgebied
 • meer uit je studie wilt halen dan alleen een diploma
 • de ambitie hebt om te excelleren

Wij verwachten van jou dat je:

 • een sterke motivatie en doorzettingsvermogen hebt
 • een brede interesse hebt en in staat bent tot (zelf)reflectie
 • extra uren naast je studie wilt investeren

Het Honoursprogramma biedt een omgeving waar jij:

 • je talenten optimaal ontwikkelt
 • je blik op de samenleving en je eigen toekomst verbreedt
 • uitdagingen aangaat om tot nieuwe inzichten en manieren van denken te komen
 • kennismaakt met andere disciplines en leert over grenzen heen te kijken

"Ben jij een student met een overdosis nieuwsgierigheid, lef en doorzettingsvermogen? Dan is het honoursprogramma dé plek om jezelf te ontwikkelen. De meerwaarde van het honoursprogramma is de synergie die er is, dat je met elkaar je talenten ontwikkelt. Honours is een grote expositieruimte, een platform en een podium voor talenten. Het honoursprogramma brengt mensen samen. Je kan hier zoveel leren, omdat hier ideeën, talenten en ervaringen samenkomen. En juist omdat iedereen hier zo’n andere rugzak bij zich draagt, is er veel meer mogelijk. The sky is the limit! En drie jaar een honoursprogramma doen is niet te veel. Het is te weinig. Je bent nooit klaar met ontwikkelen en samen groeien. Samen met studenten, docenten en coaches op de grote ontdekkingsreis naar talenten. De plek waar vriendschappen ontstaan voor het leven." Heb je vragen? Roxanne is per mail te bereiken via roxanne-z@hotmail.com.

Roxanne Zobdeh, 2e jaars honoursstudent

"Honours! Inspirerend, multidisciplinair, samenwerken, grote projecten, creatief en ga zo maar door. Het honoursprogramma is een extra opleiding voor studenten die onwijs gemotiveerd zijn. Je volgt twee keer in de week college over onderwerpen die ver uiteen lopen. Maar dit doe je niet alleen. Samen met 40 andere studenten van verschillende opleidingen volg je het onderwijs. Naast het volgen van interessante colleges over bijvoorbeeld doventaal, waarden, complexe vraagstukken of een stadwandeling maken met daklozen, werk je ook aan projecten van echte vraagstellers. Het verbreden van kennis is wat mij het meest aanspreekt. Je leert veel van de nieuwe ervaringen die je krijgt, maar vooral van de medestudenten om je heen. Een grote groep gemotiveerde studenten die het beste uit je naar boven haalt." Meer weten? Je kunt Evi mailen via evi_broekaart@hotmail.com.

Evi Boekaart, 2e jaar Honoursstudent