Hogeschool Leiden onderneemt

Combinatie studie en onderneming

Een ondernemende hogeschool trekt ondernemende studenten aan. Wil je als student tijdens je opleiding een bedrijf starten of ben je al actief als ondernemer? Hogeschool Leiden biedt een aparte regeling aan bedoeld voor talentvolle studentondernemers. Ook kun je als studentondernemer (in spe) lid worden van Lugus.

Regeling voor studentondernemers

Hogeschool Leiden geeft ondernemende toptalenten de gelegenheid om de opleiding te combineren met hun onderneming. Daarvoor is er een speciale regeling: Talentbeleid voor Toptalent.

Studenten met een onderneming (of die een onderneming willen starten) kunnen in bepaalde gevallen een aangepast lesprogramma volgen. Denk daarbij aan vrijstelling van onderwijs, tentamens en het bindend studieadvies. Daarnaast onderzoekt de hogeschool mogelijkheden voor toptalenten om stage te lopen binnen hun eigen onderneming. Dit is waarschijnlijk vanaf september 2017 mogelijk. Uiteraard is deze regeling aan een aantal voorwaarden gebonden. Zo moet de topondernemer een jaarverslag en ondernemersplan kunnen overleggen, moet er sprake zijn van een substantiĆ«le omzet en moet er concreet sprake zijn van een product of dienst.

Lugus - studentenvereniging voor ondernemers

Als (startende) studentondernemer kun je wel een sparringpartner gebruiken. Lugus is een studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Leiden, de Leidse Universiteit en verschillende mbo's. De vereniging richt zich op studenten die ondernemer willen worden of dat al zijn.

Meer informatie over Lugus