Interessegebied
Zorg

In het kort

Van het werken met kinderen en jeugdigen, tot het werken van patiënten van middelbaar en oudere leeftijd: zorg is een veelzijdig en breed interessegebied. Er zijn tal van mogelijkheden in de sector Zorg waar jouw zorgzame, leergierige en sociale kant goed tot zijn recht kan komen. Ben jij benieuwd naar de hbo-zorgopleidingen van Hogeschool Leiden? Lees dan meer over het opleidingsaanbod.

Op deze pagina vind je informatie over onze voltijd bacheloropleidingen. Ben je op zoek naar een deeltijdopleiding, duale opleiding of master? Bekijk ons aanbod voor professionals.

Ik hou van

zorgen voor de ander
de handen uit de mouwen steken
contact maken met mensen
praktijklessen
oplossingsgericht denken en handelen
blijven leren en vernieuwen

Plekken waar je kunt gaan werken

Aan de slag in een verpleeghuis, de thuiszorg, een GGZ-instelling of een ziekenhuis? Als zorgprofessional kun jij bij veel verschillende instanties en organisaties aan de slag. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een baan bij de gemeente? Of een penitentiaire inrichting, een dokterspraktijk of de ambulance? Een ding is zeker: jouw dag is nooit hetzelfde. Het is dan ook belangrijk dat je geen 9-tot-5-mentaliteit hebt. Op de pagina's van de opleidingen in de zorg vind je uitgebreide informatie over de beroepen bij het onderdeel Jouw toekomst. Bekijk hier alvast een aantal voorbeelden.

Een ziekenhuis, verpleeghuis, huisartsenpost, trauma- of revalidatiecentrum en een psychiatrische instelling. Dit zijn een aantal voorbeelden van werkplekken waar jij later terecht kan komen na het volgen van bijvoorbeeld de Opleiding tot FysiotherapeutOpleiding tot Verpleegkundige of opleiding Sociaal Werk.

Niet alleen de organisaties, maar ook de doelgroepen variëren. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar het werken met ouderen? Zieken? Vluchtelingen? Jongeren? Sporters? Dit kan allemaal met een hbo-zorgopleiding.

Aangezien de zorg onmisbaar is in onze samenleving kom je dit overal tegen, zelfs in het bedrijfsleven en bij de overheid. Misschien ga jij na de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek wel aan de slag bij een onderzoeksinstituut waar je onderzoek doet naar nieuwe medische technieken en technologieën. Of werk jij bij een commercieel bedrijf waar je advies geeft over het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. Na een medische of zorgopleiding zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden.

Als zorgprofessional na een opleiding in de zorg, zoals de opleiding Vaktherapie, kun je natuurlijk ook in een praktijk werken of zelfs je eigen praktijk starten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fysiotherapiepraktijk of een praktijk waar je gebruik maakt van muziektherapie. Of je gaat na je opleiding Fysiotherapie, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn of opleiding Verpleegkunde aan de slag bij een sportschool, in het onderwijs of als medisch expert op Schiphol.

Wat spreekt jou het meeste aan?

Hulp bij je studiekeuze

Hoe kom je erachter of een opleiding bij je past? Met een ruim aanbod van opleidingen kan dit best lastig zijn. Daarom biedt Hogeschool Leiden verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.