Interessegebied
Marketing

In het kort

Hoe vergroot je de vindbaarheid van je online platform, welke social media-strategie zet je in om jouw publiek te bereiken, kan een chatbot hetzelfde gevoel bereiken als een echte klantenservice medewerker en hoe ga je als bedrijf om met ontwikkelingen in de maatschappij? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de grote hoeveelheid interessante vraagstukken binnen het interessegebied Marketing. Wil je hiermee aan de slag? Bekijk de mogelijkheden.

Op deze pagina vind je informatie over onze voltijd bacheloropleidingen. Ben je op zoek naar een deeltijdopleiding, duale opleiding of master? Bekijk ons aanbod voor professionals.

Ik hou van

trends en doelgroepen analyseren
dingen uitproberen/initiatief nemen
spelen met taal
(online) communicatie
creatieve oplossingen en activiteiten bedenken
samenwerken

Plekken waar je kunt gaan werken

Wat is marketing eigenlijk? Elke organisatie en elk bedrijf heeft een andere kijk op marketing. Afhankelijk van waar je gaat werken, ziet je takenpakket er dus anders uit. Ben jij de creatieve denker die met onverwachte oplossingen en ideeën komt, de sterke spreker die het team in beweging brengt of de ‘one of a kind’-adviseur die het marketingteam verder helpt met zijn scherpe analyses? Mogelijkheden genoeg! Op de pagina's van opleidingen met marketing vind je uitgebreide informatie over de beroepen bij het onderdeel Jouw toekomst. Bekijk hier alvast een aantal voorbeelden. 

Bij commerciële organisaties liggen de kansen op het gebied van marketing voor het oprapen. Misschien vind jij dan later je droombaan wel bij het marketingteam van een groot (online) evenement.

Toch liever iets anders? Wie weet vind je na jouw opleiding Human Resource Management, Commerciële Economie of Communicatie wel een baan waarbij jij jezelf bezighoudt met de werving van medewerkers, het lanceren van een nieuw product, marktonderzoek uitvoeren of het verbeteren van het klantencontact.

Of je jezelf bezig houdt met de positionering van een politieke partij, de arbeidsmarketing voor de overheid of het werven van donateurs voor goed doel; ook bij de overheid en non-profitorganisaties kun je met een marketingopleiding alle kanten op. Een gemeente, vluchtelingenorganisatie, onderwijsinstelling, vakbond.

Welke kant wil jij graag op?

Wil je na je marketingstudie voor jezelf beginnen? Dat kan natuurlijk ook. Met jouw creatieve ideeën en innovatieve oplossingen ben jij als zelfstandig ondernemer een echte toevoeging aan het werkveld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen marketingbedrijf op te starten of freelance adviseur te worden op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie of sociale media.

Welk deel van de markt ga jij veroveren na je opleiding Commerciële Economie, Communicatie of Human Resource Management?

Hulp bij je studiekeuze

Hoe kom je erachter of een opleiding bij je past? Met een ruim aanbod van opleidingen kan dit best lastig zijn. Daarom biedt Hogeschool Leiden verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.