Interessegebied
Management

In het kort

Heb jij interesse in veranderprocessen en beleid en zie jij jezelf uitgroeien tot adviseur of manager? Binnen de opleidingen in dit interessegebied leer je veel over ondernemerschap, communicatie en managementstijlen. Benieuwd? Bekijk dan de mogelijkheden van onze hbo-opleidingen met management die we bij Hogeschool Leiden aanbieden.

Op deze pagina vind je informatie over onze voltijd bacheloropleidingen. Ben je op zoek naar een deeltijdopleiding, duale opleiding of master? Bekijk ons aanbod voor professionals.

Ik hou van

beslissingen nemen
het beste uit een (project)team halen
adviseren en verschillende belangen behartigen
de koers bepalen

Plekken waar je kunt gaan werken

Innovator, bemiddelaar, producent, bestuurder, mentor, coördinator: als manager kun je allerlei rollen vervullen. Met een managementopleiding kun je daarom veel kanten op. Op de pagina's van de opleidingen met management vind je uitgebreide informatie over de beroepen bij het onderdeel Jouw toekomst. Wat voor soort baan spreekt jou het meeste aan? Bekijk hier alvast een aantal voorbeelden.

Binnen de commerciële sector zijn er allerlei verschillende mogelijkheden waar je management skills het verschil kan maken. Een aantal voorbeelden van starterfuncties na de opleiding Commerciële Economie zijn:

  • junior commercieel manager
  • manager van een telecommunicatiewinkel
  • hoofd van een (kleine) afdeling verkoop (salesmanager)
  • junior accountmanager
  • social-media manager 
  • je eigen bedrijf opzetten

Hoe ziet de arbeidsmarkt er over tien jaar uit? Welke consequenties heeft dat voor een organisatie, medewerkers en werkzoekenden? Een paar vragen waar je als professional na de HRM-opleiding mee te maken kun krijgen.

Voorbeelden van HR-thema’s zijn:

  • werving en selectie van medewerkers en ontwikkeling van het arbeidsmarktbeleid
  • talentmanagement en loopbaanontwikkeling 
  • advisering bij veranderingen in organisatie en implementatie van nieuwe werkwijzen en systemen 
  • arbeidsmarktbeleid of wet- en regelgeving

Ook als professional in de wereld van communicatie en media zijn de beroepsmogelijkheden op het gebied van management groot. Ga je na jouw opleiding Communicatie bijvoorbeeld aan de slag als communicatiemanager binnen een bedrijf? Dan adviseer je het ene moment de directie en spreek je het volgende moment met de pers. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken als social-media-manager bij een non-profit-organisatie, accountmanager bij een reclamebureau of salesmanager bij een uitgeverij.

Hulp bij je studiekeuze

Hoe kom je erachter of een opleiding bij je past? Met een ruim aanbod van opleidingen kan dit best lastig zijn. Daarom biedt Hogeschool Leiden verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.